Румунски студенти гости ПКВ 

НОВИ САД: Привредна комора Војводине (ПКВ) данас је традиционално угостила студенте и професоре с Департмана за модерне језике и књижевности са Филолошког, историјског и технолошког факултета, Западног Универзитета у Темишвару и организовала им дводневну посету значајним културним институцијама у Новом Саду и Сремској Митровици.   
pkv
Фото: pkv.rs

Делегацију из Темишвара у ПКВ дочекао је председник ПКВ Бошко Вучуревић са сарадницима и том приликом, пожелео им добродошлицу и представио рад ПКВ.

Желео бих да изразим велико задовољство што смо ваши домаћини и ове године. ПКВ је место окупљања привредника и представника институција из земље и иностранства, место умрежавања привредних субјеката. Ми организујемо пословне форуме и билатералне сусрете привредника, округле столове и конференције из области пољопривреде, индустрије, услуга. Кроз рад наших Удружења, у директном смо контакту с привредницима, рекао је Вучуревић.

Додао је да је потребно константно улагати у знање и унапређивати сопствене вештине. 

Координатор ове студијске посете проф. др Михај Радан захвалио се домаћинима испред делегације Западног Универзитета у Темишвару на организацији и гостопримству, рекавши да је овакво студијско путовање веома значајно за студенте Одсека за српски језик и књижевност. 

Циљ студијских посета јесте упознавање студената са културно-историјским знаменитостима земље чији језик и културу изучавају. Током свог боравка, студенти и професори ће обићи два града - Нови Сад и Сремску Митровицу и том приликом посетити Галерију Матице српске, Музеј Војводине, манастир Хопово, Царску палату, базилику Светог Димитрија, цркву Светог Димитрија, специјални резерват природе „Засавица“.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести