Ружић: CarGo је регистровао АПР, не министарство

БЕОГРАД: Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је данас да је удружење CarGo регистровала Агенција за привредне регистре (АПР), а не Министарство државне управе и локалне самоуправе, јер то и није посао министарства.
branko ruzic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Ружић је на тај начин одговорио на оптужбе таксиста који блокирају град да је удружење CarGo регистровано у Министарству за државну управу и локалну самоуправу.

"Оно што сам последње чуо јесте то да је дотично удружење наводно регистровано у Министарству државне управе и локалне самоуправе, па чак и код мене лично. Ја не вршим регистрачију. Регистрацију удружења обавља Агенција за привредне регистре од 2011. године", рекао је Ружић новинарима у Београду.

Он је нагласио да држава има инструменте, механизме и Радну групу, коју води потпредседница Владе, да се дође до одрживог решења у овом случају.

"Сви се боримо за владавину права. Закони морају да се поштују, али и да се читају", поручио је министар Ружић.

Додаје да у фокусу треба да буду Београђани и да мора да се води рачуна о њима, а да је Министарство које води спремно да да подршку Радној групи, која је формирана пре шест месеци.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести