Сајам туризма у Новом Саду: Западна Србија атрактивна 365 дана

НОВИ САД: На Међународном сајму туризма у Новом Саду, данас се представила Туристичка регија западне Србије, чији је директор Мирослав Рађен истакао да туристичка сезона траје 365 дана у години, а туризам се вратио на колосек који је имао пре пандемије.
zlatar4
Фото: Дневник (Г. Маленовић)

Ако посматрамо статистичке податке за девет месеци ове у односу на 2019. годину када није било корона вируса, можемо се похвалити да имамо повећање туритичког промета. Број ноћења је већи за око 30 одсто у односу на ту годину, која је била рекордна. Туризам се вратио на нека нормална кретања, имамо повећања броја и домаћих и страних туриста, рекао је Рађен.

Наше планине Златар, Златибор, Тара и Голија су најатрактивније, а ту су и мање познате дестинације које привлаче пажњу. Ту је понуда и Пријепоља, Пожеге, Ариља, Косјерића, али и наравно града Чачка са веома занимљивим инвестицијама уложеним у Овчар Бању. И Град Ужице има значајне новине што се туризма тиче, реконструкција тврђаве Стари град која је од ове године отворена за посетиоце, Неолитско насеље, такође. Наша понуда прилагођена је свим старосним групама и то је резултирало повећању туристичког промета, казао је Мирослав Рађен директор ТО регије западне Србије.

Туристистичка организација Пријепоља са брдско-планинским пределима итекако је интересантна гостима са подруцја Војводине, који радо посећују пријепољски крај, а ове сезоне акценат је стављен и на гастронимску понуду.

Посећеност је веома велика, имамо прилику да представимо наше културно историјске споменике, разноликост култура, што је њима занимљиво, али и наше прелепе пределе, заштићена природна подручју, Сопотницу, Камену Гору, Јабуку, манастир Милешеву, пријепољски музеј са сталном поставком Влада Дивца. Оно чиме се истичемо јесте наша гастрономска понуда и заиста храна у Пријепољу је нешто што заиста оставља утисак на све наше туристе, рекла је Драгана Вараклић, директор ТО Пријепоље.

Богатом туристичком понудом представила се и Туристичка организација Златар која се припремила за предстојећу зимску сезону. Угоститељи су већ изасли са понудама, а оно што је сигурно је да се цене неће мењати, већ остати на нивоу прошле године.

Ту смо да најавимо почетак зимске туристичке сезоне, све оно што Златар може да понуди током зиме, али и да сумирамо резултате за текућу годину. С обзиром на статистику можемо да кажемо да смо задовољни овом сезоном, уз велику помоћ Владе Републике Србије кроз ваучере који су доста помогли, јер је више хиљада ваучера подељено на Златару, тако да и самим тим смо имали доста бољу тустичку понуди и оставили већи број долазак, али и ноћења. Већ одавно су и сами хотелијери, али и ТО Златар изашли да понудом за наступајућу зимску сезону, али и са новогодишњим понудама, рекао је Бранко Пуцаревић, директор ТО Златар.

Један од нових сегмената су Дани каријере, који ће бити сјајна прилика за оне који траже посао да се сретну са послодавцима у туристичком сектору.

У пројекат је укључена Национална служба за запошљавање, а између осталих биће понуђено 300 радних места у угоститељству, за највећи хотел који се гради на Кипру.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести