Санирају се пукотине на Коридору 10, извођач се извинио (фото)

ВЛАДИЧИН ХАН: На деоници Коридора 10 од Царичине долине до тунела Манајле данас је почела санација последње од три пукотине које су се појавиле на горњем слоју асфалта на путу.
Saniranje pukotina na Koridoru 10/Tanjug/Z. Žestić
Фото: Танјуг/З. Жестић/Санирање пукотина на Коридору 10

Извођач радова на овој деоници, компанија "Интеграл инжењеринг" упутила је данас извињење због појаве ових пукотина, а технички директор у овом предузећу Дарко Миловановић истиче да се данас ради последња санација код Селишког потока. 

"Желимо да се извинимо због околности које су се догодиле на терену. Завршили смо санацију у дужини од 70 метара на делу Мртвица 1 и јуче смо завршили санацију на делу код моста Мораве 2, у дужини од неких 40 метара", објашњава Миловановић. Миловановић каже да ће "Интеграл" у наредном период пратити квалитет ових радова на комплетној деоници и у случају било какве потребе за додатним санацијама, након истека летње сезоне и гушћег протока саобраћаја, извешиће се додатни радови.

Фото: Saniranje pukotina na Koridoru 10/Tanjug/Z. Žestić

Напомиње да су радови на овој деоници завршени 2018. године и да су се у мају исте године обављали додатни асфалтерски радови јер је киша прекидала асфалтирање.

"То не значи да смо вршили асфалтирање по киши него да смо прекидали када је почињала киша и да имамо више места наставка асфалтирања", рекао је Миловановић и објаснио да је управо на спојевима асфалта дошло до напрслина које се санирају новим асфалтом дебљине четири центиметра.

Шеф надзора Надзорног органа у компанији "Луис Бергер" Ентони О'' Нил објашњава да је појављивање пукотина уобичајено када је реч о асфалтирању свуда у свету, а да су радови на санацији увек покривени уговорима.

"Ово зовемо манама и то је нормално за овај гарантни период. Ово није идеална ситуација, али то је нешто што је просто нормално и што се често дешава за време гарантног периода након отварања аутопутева и у Србији и у иностранству", рекао је О'' Нил.

Говорећи о протоку саобраћаја на овој деоници и безбедности самог пута, шеф одсека Јагодина-Прешево у Сектору за наплату путарина у предузећу Путеви Србије Драган Милић наводи да је од 15. јуна када је за саобраћај пуштен аутопут кроз Грделицу, укупно прошло 877.298 возила на деоници од Ниша до Прешева. 

Просечан дневни саобраћај у јулу месецу је око 14.000 возила у оба смера, док је просечан недељни саобраћај око 85.000 возила.

"Према досадашњим подацима, очекујемо да до краја сезоне и 1. септембра прође још око милион возила, односно да за период од 15. јуна до 1. септембра на овој деоници аутопута прође између 1,8 и 1,9 милиона возила", каже Милић.

Фото: Saniranje pukotina na Koridoru 10/Tanjug/Z. Žestić

Аутопут је потпуно, истиче, безбедан за саобраћај.

"Од отварања нове деонице није било ниједна саобраћајна незгода, бележимо само задржавања возила услед кварова, нестанка горива, фотографисања, и сличних разлога", рекао је Милић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести