СЕБРЕ ће уложити више од милијарду евра у некретнине у Србији

ПРАГ: Председник Србије Александар Вучић најавио је, после сусрета с представницима чешке компаније СЕБРЕ, да ће она уложити најмање милијарду евра само у Београду у сектору некретнина.
v
Фото: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Вучић је за РТС казао да ће, на пример, Марина Дорћол изгледати величанствено.

То је потпуно нова зелена агенда. . . Купили су ти људи и много земље у другим деловима Београда, чувена Митићева рупа биће величанствена зграда с посебним луковима и подсећаће на тријумфалну капију према Београдској улици, рекао је Вучић.

Каже да је данас видео колико су заинтересовани за даља улагања у Србију.

Ако само од њих имате милијарду евра у рил естејт сектору. . . Затим тражимо правог инвеститора за рудник Штаваљ и око рудника Соко већ преговарамо. Такође, преговарамо и са ППФ око шкоде и трамваја. ППФ је купио Теленор и један је од највећих инвеститора у нашој земљи, навео је Вучић.

Истиче да све брже расте трговинска размена две земље и да верује да Чешка може по том питању са 10. врло брзо да дође на осмо или чак седмо место у наредне две године као трговински партнер.

Председник Србије навео је да се не дешва све само у четири центра, Бриселу, Њујорку и у можда још две велике земље, већ да су много важни и билатерални односи попут ових са Чешком као и њихова подршка нашем европском путу.

Казао је да ће већ у понедељак бити Европски савет на коме ће главна тема бити поново миграције и да верује да ће неки тражити укључење и Београда и Скопља у целу ту причу.

Јер све што се дешава око шпанске енклаве са мароканским избеглицама, њих 6. 000 само у једном дану, поново је подигло Европу на ноге и постало важна тема и поново је Балкан и наша рута у срцу или главна у њиховој пажњи, поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести