Вучић: Пет месеци није био покушаја мафијашког убиства

ПРАГ:Председник Александар Вучић изјавио је да више није важно шта ко мисли о злочинима групе Вељка Беливука, већ је важно, истакао је, да је држава показала своју снагу и да се са таквима обрачунала.
vucic1
Фото: Танјуг/видео

Штавише, рекао је Вучић, на улицама Београда није забележен ниједан покушај мафијашког убиства у последњих пет месеци.

Оценивши да је то велика ствар, Вучић је рекао и да није реално да таква ситуација остане, јер таквог места нема на свету.

"У последњих пет месеци Београд је био најсигурнији град ако не у свету, у Европи сигурно", рекао је председник у изјави српским медијима на крају дводневне посете Прагу.

Држава ће, истакао је, обезбедити могућност и прилику, не да испуњавамо жеље, али да сваком у Србији омогућимо да ради и пристојно заради за живот.

Успећемо, каже, да преко оних који су се већ вратили у Србију, а живели су десетинама хиљада километара далеко, вратимо још многе.

За то су нам, истакао је, потребе безбедне улице не само у Београду, већ и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу...

Састаћу се са Куртијем ако будем слободан тог дана

Александар Вучић изјавио је да је спреман, уколико буде слободан одређеног дана, да се састане у Бриселу са премијером привремених приштинских унституција Аљбином Куртијем.

Вучић је новинарима у Прагу, одговарајући на најаве Куртија да ће се са Вучићем срести половином јуна у Бриселу, казао да то још увек нема у агенди јер чека да му јаве.

"Ја се бавим овим послом, немам бизнисе, нити било шта друго, ако ми је слободан тај дан, ја ћу ићи, ако не замолићу да помере за неки други дан", казао је председник Србије.

Истиче да је увек спреман за дијалог са Приштином јер је то добро за наше људе у јужној покрајини.

"У томе нема терање ината некоме, или ко је главни баја, већ питање суштине да ли можемо да сачувамо стабилност и мир и да помогнемо нашем народу на КиМ. То је моја обавеза да радим", каже председник.

На констатацију новинара да се чини да Приштина тера инат јер Курти каже да то неће бити наставак дијалога Београда и Приштине, већ разговор премијера Косова и председника Србије, а да је дијалог могућ под неким новим околностима, Вучић истиче да Курти не може да га натера на који начин ће да га посматра и додаје да за њега ништа увредљиво неће рећи јер не жели да учествује у надметању ко је већи "баја".

"За мене он није премијер Републике Косово, већ привремених приштинских институција и ту чињеницу поштујем, али да мене он натера како ћу ја њега да гледам или како ћу да га посматрам, то су прице за малу децу. Није ме натерао ни Доналд Трамп, председник САД у Белој кући, а натераће ме неко у Бриселу", наводи Вучић.

Када је реч о дијалогу, Вучић каже да је исте приче које прича Курти чуо и од председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи на састанку у оквиру процеса Брдо - Бриони на Брду код Крања.

"Слушао сам ја то од Вјосе Османи и све је добро ишло док на крају нисмо сабрали два плус два. Све је добро ишло и на крају се само она није сагласила са документом који је усаглашен. То је био први пут у не знам колико дуго времена уназад у модерној историји да Србија не буде кривац, већ да су они криви. Само нека тако наставе", закључио је Вучић.

Данило није власник ФК Рад, лажима хоће да нам науде

Александар Вучић изјавио је да су нетачне тврдње бившег потпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића да је председников син, Данило, власник ФК "Рад".

Вучић је навео да његови политички противници и неистомишљеници сваког дана таквим, како каже, лажима желе да науде њему и његовој породици, јер немају политички програм којим би придобили грађане.

"Човек који је побегао са детектора лажи да би се утврдило да ли је педофил или није је саопштио да ми је син власник Рада и како хоће да се меша у Партизанову трибину. Он чак ни не навија за Патизан, нити га интересује тај клуб, а не да није власник Рада, ја не знам ни да ли постоји власник", рекао је Вучић српским новинарима у Прагу.

Истиче да такве изјаве више говоре о њима и да показују да је код њих нервоза велика, јер не могу да понуде добар политички план, као ни већи привредни раст Србији.

Вучић каже да његови политички противници говоре да ће "радити све као некада", а то је, наводи, да гасе фабрике, доведу незапосленост поново на 26 одсто или да граде само 15 километара аутопута...

"То се неће догодити", поручује Вучић.

Поновио је да неће плаћати рекет никоме и да неће правити "никакве труле компромисе", већ ће, како каже, водити политику рада и победничке Србије.

"Ако хоће за то да гласају грађани, нека гласају, ако не желе, не морају", навео је Вучић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести