Сигма отворила нови погон у Црвенки

ЦРВЕНКА: Компанија Сигма отворила је данас у Црвенки нови погон за производњу биоцидних производа на бази активног хлора, јединствен у Југоисточној Европи.
срб
Фото: Youtube Printscreen/Министарка привреде Анђелка Атанасковић

Нови производни погон отворен је у присуству министарке привреде Анђелке Атанaсковић, која је истакла да ће држава наставити да даје подршку фирмама које желе да повећају своје производне капацитете.

Истакла је да ће укупна производња ове фирме бити подржана енергијом из обновљивих извора.

Отварање новог погона подржало је Министарство привреде, Фонд за иновациону делатност и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Влада Војводине и Покрајински секретаријат за здравство у оквиру јавног позива за сузбијање ефеката пандемије Ковид 19, саопштила је Привредна комора Србије.

Сигма д.о.о. бави се производњом и пуњењем средстава за дезинфекцију која се користе у превенцији и борби против ковида 19 и израђена су у складу са европским стандардима, безбедна и сигурна за људе и животну средину.

У процесу електролизе воденог раствора соли добијају се најефикаснија средства погодна за коришћење и у болничким условима и условима изложености вирусним инфекцијама, рекао је генерални директор и власник компаније Сигма д.о.о Црвенка Драган Капичић.

Секретар Удружења за хемијску индустрију у ПКС Драган Стевановић истакао је да комора подржава домаћу памет, развој нових технологија и извоз иновација развијених у нашој земљи, као и да је Сигма један од одличних примера.

Компанија је почела продају својих производа у Хрватску, Мађарску, али су у плану не само земље региона него и афричко тржиште.

Развој опреме и средстава за дезинфекцију је велики искорак јер су уз подршку института, универзитета, једном речју, домаће памети направљена нова технолошка решења која ће бити конкурентна на иностраним тржиштима.

"Сигма је водећи домаћи произвођач средстава за третман пијаћих вода и производња им је у садејству дигиталног, иновативног и еколошког, што је у времену сталних изазова, климатских и здравствених пандемија, изузетно значајно, јер приступ и дезинфекција пијаће воде постају изазов, не само за локалне самоупрве него и на националном нивоу", каже руководилац Центра за циркуларну економија ПКС Синиша Митровић.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић подсетио је да је Сигма донирала 2,7 милиона литара дезинфекционих средстава за здравство Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести