Спас и купца чекају фирме из Новог Сада, Кикинде....

НОВИ САД: Од тридесетак продаја покретне и непокретне имовине коју је за овај месец огласила Агенција за лиценцирање стечајних управника, готово половина је из Војводине, па ће тако купци у октобру моћи да пазаре некада познате дрвне компаније, фабрику папира и амбалаже, тракторе, станове, млинове, продавнице, пословни простор, лабораторијску опрему, апартмане па и аутобуску станицу.
slobodna carinska zona
Фото: rodaje se i vlasnički udeo u novosadskoj Slobodnoj zoni Dnevnik (Filip Bakić)

У понедељак, 7. октобра, на продаји је покретна имовина Медо-промета” ДОО у стечају, Суботица, а по почетној цени од милион динара у понуди је лабораторијска опрема. Два дана касније, 9. октобра, у Подручној јединици за стечај АЛСУ-а у Новом Саду први пут, по почетној цени од 43.472.852 динара, Холдинг компанија „Јуко” ДП ПО Житиште у стечају продаваће четворособни стан у Београду, Булевар краља Александра 48.

По други пут 10. октобра у Подручној јединици за стечај у Новом Саду на продаји је 25 одсто власничког удела у привредном друштву „Слободна зона Нови Сад”, које се продаје из стечајне масе АД „Петар Драпшин” Нови Сад, који је у стечају од 5. априла 2016. године и чији делови су већ продати.

Покретна и непокретна имовина „Прима продукта” ДОО за конзервирање и прераду воћа и поврћа из Кикинде по почетној цени од 220.514.782 динара на продаји је 11. октобра у канцеларији директора тог предузећа. У почетној цени су производна хала, магацини, управна зграда, колске ваге, трафостанице, портирнице, парна гасна котларница, машинска радионица, три магацина за гориво...

Предузеће „Панаква” ДОО за производњу и сервис пумпи, бушење и опремање бунара из Новог Сада 11. октобра  продаје целокупну покретну имовину по почетној цени од 4.009.459 динара. У тој цени су агрегат за производњу струје, агрегат за расвету, глодалице, булдожер, универзални струг за обраду метала, теретно возило, цистерна за путеве и насипе, ваздушни компресор, али и разни резевни делови за грађевинске машине, електроматеријал, водоводни материјал, браварија, одливци, цеви...


У чекаоници аутобуска станица у Ковину

За 18. октобар у Привредном суду у Панчеву заказано је јавно надметање за продају непокретне и покретне имовине АД „Југопревоз” Кикинда.

Продаје се део аутобуске станице у Ковину, коју чини зграда аутобуске станице с припадајућом опремом и земљиште под станицом од осам ари и 34 квадратна метра. Почетна цена је 15 милиона динара.


Четири трговине продаје ДП „Промет” у стечају Вршац, а јавно надметање је 16. октобра у АЛСУ у Београду. Почетна цена је 1.713.897 динара.

Први пут 21. октобра у самој фабрици на продаји наћи ће се покретна  и непокретна имовина ДОО Фабрика папира и амбалаже „Лепенка” Нови Кнежевац. По почетној цени од 650.252.855 динара продају се цео фабрички комплекс, две грађевинске парцеле у Новом Кнежевцу као и укупно земљиште на потесима Бранкин рит и Рибњак. Уз то, продају се и машине за папир, ротациона станица, офсет-машина, али и учешће у капиталу осталих правних лица и залихе материјала, резервних делова, алат и инвентар.

За 23. октобрар у Панчеву заказано је јавно надметање за објекте, земљиште и опрему предузећа ДОО „Липа” из Дебељаче. Процењена вредност прве целине, у којој су зграда дрвне индустрије, зграда сушаре, породична стамбена зграда, помоћне зграде, катастарске парцеле, али и калорифер, цевни траснпортер и машина за израду паркета је 10.447.965 динара. У другој целини, чија је процењена вредност 920.000 динара, налазе се котао за чврсто гориво и опрема сушаре.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести