СРБИЈА ПОСТАЛА ЧЛАНИЦА АЛИЈАНСЕ ЗА УПРАВЉАЊЕ АИ Влада Србије: Чланство за БРЖИ РАЗВОЈ вештачке интелигенције уз експертску подршку

БЕОГРАД: На Самиту о управљању вештачком интелигенцијом Светског економског форума у Сан Франциску, чији је домаћин био Центар за четврту индустријску револуцију (C4IR), Србија се као 33. држава придружила Алијанси управљања вештачком интелигенцијом, саопштено је вечерас из Владе Србије.
vlada srbije yt
Фото: Youtube Printscreen

Чланство у Алијанси Србији ће донети бржи развој вештачке интелигенције (АИ) уз експертску подршку, фокусирајући се на одрживост, отпорност и безбедност АИ.

Циљ Самита, који је окупио лидере и стручњаке из преко 200 водећих светских компанија, организација, био је да се промовишу одговорне иновације вештачке интелигенције, стављајући етичке смернице као приоритет у технолошком напретку.

На Самиту, Србију је представљао саветник председнице Владе Србије Стефан Баџа, који је истакао да је Србија 2019. усвојила Стратегију развоја вештачке интелигенције и да је лидер у региону у развоју те области.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести