Србијагас подсетио на обавезе потрошача око безбедности

НОВИ САД: Србијагас ће са рачунима за фебруар послати потрошачима обавештење како да обезбеде безбедност унутрашњих гасних инсталација и подсећање да за њихово редовно одржавање и контролу неопходно ангажовати стручна лица.
srbijagas
Фото: Logo

Овај дистрибутер природног гаса позива потрошаче да редовно воде рачуна о контроли и одржавању исправности унутрашње гасне инсталације од стране стручног лица - сервисера.

Србијагас подсетио је на законску обавезу да се повремено сапуницом проверавају спојеве на унутрашњој гасној инсталацији и да се у случају да примете непријатан мирис што може указивати на истицање гаса позове сервисер.

Позивају и да се, ако је примећено истицање у кућном мерно регулационом сету, позове дистрибутер - Србијагас.

Потрошачи гаса подсећају се да сервиср треба да изврши замену црева на гасним уређајима атестираним гибљивим цревима уколико су постојећа црева неодговарајућа или им је прошао век трајања.

Наглашено је и да се гасним пећима користе искључиво оригиналне атестиране цеви за одвод продуката сагоревања, као и да уколико су гасни уређаји прикључени на димњак обавезно буде ангажовано стручно лице за преглед и чишћење димњака.

Потрошачи се подсећају и да се преглед димњака врши једном годишње, од стране димничара, а да се гасни апарати сервисирају код овлашћених сервисера.

Србијагас је нагласио и да се никако не прикључују фасадни комби бојлери на димњаке јер за то нису предвиђени, као и да се не користе гасни уређаји који немају термозаштиту.

Из ове компаније упозоравају да је строго забрањено вршење преправке гасне инсталације без претходног одобрења и сагласности дистрибутера гаса, као и да је за замену гасних трошила неопходно ангажовати искључиво сервисера уз присуство лица из Србијагаса.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести