Српска фабрика слаткиша у Анголи

БЕОГРАД: Српска „Нелт група“ је, посредством своје компаније „Нелт ЛДА“, отворила фабрику слаткиша у Анголи, која ће правити жваке, лизалице и бомбоне за целу Африку.
bombone slatkisi
Фото: pixabay.com

Фабрика слатких производа „Candy Factory“, чији је сувласник компанија „Нелт ЛДА“, чланица „Нелт групе“ из Београда, свечано је отворена у Специјалној економској зони у Луанди, главном граду Анголе, у сарадњи са локалном партнерском компанијом „Oxbow“.

Реч је о гринфилд пројекту који је реализован у року од три године, уз помоћ владе и развојних агенција Анголе, саопштио је „Нелт“.

Свечаном отварању присуствовао је велики број званица из Анголе и Европе, укључујући и министра индустрије и трговине, Виктора Фернандеса, који је заједно са сувласницима симболично пресекао врпцу нове фабрике.

„Инвестиције у нову фабрику су веће од 20 милиона евра. Тренутно запошљавамо 90, а очекујем да ће за две године посао у фабрици пронаћи преко 150 радника. Са производним капацитетом од 6.700 тона годишње, дневна производња брзо ће премашити 15 тона бомбона, лизалица и жвака“, рекао је извршни потпредседник „Нелт групе“ за афричка тржишта Борис Мачак.

„Нелт група“ послује у Анголи, Замбији и Мозамбику, где запошљава више од 500 људи.

Е. Д. Н

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести