Стабилно пословање српских компанија у саставу Агрокора

БЕОГРАД: Влада Србије искористиће све државне механизме да би заштитила српски део привреде који на било који начин има везе са Агрокором, изјавио је државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић.
Prodavnica Merkator u Novom Sadu
Фото: Dnevnik.rs

У сталном сам контакту са људима који управљају компанијама у Србији које су у систему Агрокора и од њих сам добио уверавања да нема разлога у овом тренутку за било какву бригу, рекао је Стевановић новинарима у Београду.

Он је додао да ће Влада учинити све да осам компанија Агрокора буду заштићене у Србији и верује да ту неће бити проблема.

Ружица Стаменковић, из Агенције за привредне регистре, изјавила је да у оквиру система Агрокор у Србији послује осам компанија - Дијамант, Фриком, Супер картица, Нова слога, Меркатор С, Идеа некретнине, МГ Мивела и Кикиндски млин. 

Четири компаније су у 2016. години  позитивно пословале - Дијамант, Фриком, Супер картица и Нова слога. Меркатор С је први пут пословао негативно као и МГ Мивела, а у 2015. години су били позитивне фирме, објаснила је она.

Стаменковићева је истакла да се дешавања у Агрокору нису одразила на рад Дијаманта, Фрикома, Нове слоге да су то врло стабилне компаније и да имају високу солвентност и ликвидност.

Меркатор С је пословао са губитком, али је претходне године пословао позитивно и ту такође треба очекивати поправљање резултата. Треба имати у виду такође да у односу на све компаније које су под кровом Агрокора, Меркатор има највећи број запослених то је 8.830 запослених, рекла је она.

Интересантно је, додала је, да је Меркатор С на четвртом месту у Србији по пословним приходима у 2016. години.

Цифре не указују на погоршање резултата ових компанија. Уколико се заштите са аспекта државе и Владе овде нема места за бојазан, закључила је Стаменковићева.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести