Све више интернет плаћања и продаје на рате Дина картицом

БЕОГРАД: Домаћа Дина картица прихвата се тренутно у 1.200 интернет продавница у Србији и сваког месеца број корисника који плаћају том картицом на интернету стално расте, објавила је Народна банка Србије.

У интернет продавницама где је омогућено плаћање Дина картицом могу се набавити књиге, техничка роба, авионске и аутобуске карте, улазнице за различите догађаје, играчке, одећа, обућа, као и разне услуге попут хотелских услуга, услуга туристичких агенција, специјалних болница - бања, цвећара...

Може се обавити и свакодневна куповина код највећих трговинских малопродајних ланаца у земљи.

Такође, преко интернета домаћом картицом могу се платити комуналне услуге - Инфостан, услуге мобилних и кабловских оператера, као и накнаде за услуге државних агенција и институција, попут Агенције за привредне регистре - портал еУправа и локалне пореске администрације.

НБС подсећа на то да је у октобру 2020. године на бензинским станицама НИС Петрол и Газпром омогућена услуга подизања готовине уз куповину. Сви корисници Дина картица могу без накнаде да подигну до 5.000 динара.

У претходном периоду, обављено је више од 30.000 подизања готовине Дина картицом уз куповину на бензинским станицама.

Највећи број трансакција је извршен на продајним местима у подручјима где је мрежа банкомата мање развијена, што говори о посебној важности ове услуге за мање развијена подручја, што је и био један од разлога због којих је НБС омогућила овај сервис.

На више од 5.000 продајних места широм Србије, корисници дебитних Дина картица Банке Поштанска штедионица, могу плаћати на одложено до шест месечних рата без накнада и камате, а међу њима су Макси, Темпо, Меркатор С, Рода, Идеа, као и велики број продавница намештаја, спортске опреме, одеће, обуће...

Плаћање на рате дебитном Дина картицом права је замена за чек, односно има све предности плаћања које имају и чекови, али је знатно брже и једноставније, а број рата корисник одређује сам приликом куповине.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести