Тигар АД: Ове недеље први камион с чизмама за шведску војску

ПИРОТ: Директор компаније Тигар АД Владимир Илић изјавио је данас Танјугу да ће ове недеље из Пирота за Шведску кренути први камион са чизмама за војску Шведске.
Tigar Pirot
Фото: Tigar Pirot

"На реду је уговор са шведском армијом, већ током ове недеље ће кренути први камион са војним чизмама, а после тога, у јануару и фебруара настављамо са испорукама. То су послови који су битни за наш реноме као произвођача. Завршили смо испоруку за финску армију и настављамо и следеће године са испорукама. Наши велики купци су већ потврдили поруџбине за следећу годину и мислим да ћемо имати континуитет у раду и наредне године. За шведску армију производимо специјалну верзију војних чизама које су специфичне по томе да трпе температуре и до 40 степени испод нуле и прилагођене су скијама које војници тих земаља користе", казао је Илић.

Пиротска компанија, која је опстала захваљујући несебичној помоћи државе налази се пред приватизацијом, а тренутно запошљава 1.250 радника који раде пуним капацитетом.

Тигар АД данас обележава 85 година рада и тим поводом су најуспешнијим радницима уручене награде.

Градоначелник Пирота Владан Васић казао је да се ова компанија, која је веома важна за град, уздигла из кризе захваљујући подршци Владе Србије, надлежних министарстава и других актера.

"Следи приватизација, али се надам да ћемо уз сарадњу свих релевантних фактора наћи решење које ће бити добро и за наш град, имајући у виду да овде ради велики број наших суграђана", казао је Васић.

Лидер Самосталног синдиката у фабрици Слободан Петровић казао је да је последњих осам година за ову пиротску фабрику било веома тешко имајући у виду изазове са којима су се сви суочили.

"Овај синдикат ни у једном тренутку није прибегавао штрајковима, претњама, уценама, већ смо кроз преговоре, разговоре, кроз разумевање, уз подршку радника, оправдали указано поверења па данас Тигар корача крупним корацима напред. Очекујемо приватизацију која ће верујемо бити успешна, а у то не сумњамо, с обзиром на изузетну подршку Владе Србије и министарстава у досадашњем периоду", казао је Петровић.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести