Тиса аутомотив у Кикинди, Сенти и Бечеју запољшава 2.300 радника 

КИКИНДА: Компанија „Тиса аутомотив”, која се добро позиционирала на северу Баната и у Потисју јер у погонима у Кикинди, Сенти и Бечеју упошљава око 2.300 радника, на годишњицу отварања погона у Кикинди најавила је за од данас почетак рада нове линије у тој фабрици.
t
Фото: Grad Kikinda

Тим поводом градоначелник Кикинде Никола Лукач и члан Градског већа Саша Танацков посетили су погон компаније „Тиса аутомотив”, која у Србији послује већ шест година и највећи је послодавац у Кикинди и Севернобанатском управном округу.

Док „Тиса аутомотив” пре годину није отворила погон у Кикинди у старом објекту компаније „Јафа–Банини”, радници из Кикинде и околних места су на посао путовали у Сенту. Погон у Кикинди је стартовао са 160 радника, а сада је их у њему запослено око 1.000. Покретањем нове линије, радници који су до сада из Банатске Тополе и Башаида путовали у фабрику у Бечеј, радиће у Кикинди, а повећаће се и број запослених јер је потребно око 40 нових радника. 

По речима градоначеника Кикинде, након годину, постигнутим су задовољни и у компанији „Тиса аутомотив”, као и они који у тој фабрици раде.

Само кратко, током ванредног стања, фабрика није радила, рекао је је Лукач.

Све наложене здравствено-хигијенске мере, додао је, овде се ригорозно поштују.

Слика коју сам овде затекао улива сигурност да је безбедност на високом нивоу, али и да су радници задовољни послом, зарадама и условима рада. Град Кикинда жели да буде поуздан партнер свим домаћим и иностраним компанијама које послују у нашој средини, а ово је прилика да отворимо ново поглавље у сарадњи између локалне самоуправе и компаније „Тиса аутомотив”, казао је Лукач.

Он је изразио уверење да ће менаџмент компаније „Тиса аутомотив” наставити да запошљава Кикинђане и остварује још боље производне резултате.


Посао није тежак и брзо се научи

Задовољство ангажманом у компанији „Тиса аутомотив”, зарадом и условима рада потврдила је једна запослених Миланка Симанић.

У овој фабрици радим непуну годину и веома сам задовољна, казала је Миланка Симанић.

Посао, додала је, није тежак и може се брзо научити, а задовољна је и платом.


Фото: Grad Kikinda

Генерални директор компаније „Тиса аутомотив” Акош Барна и његов заменик Радован Игњатов подсетили су на то да се менаyмент определио за пословно позиционирање у граду на северу Баната због чињенице да је у фабрици у Сенти било ангажовано око 700 радника који су свакодневно на посао путовали из Кикинде и околине. Игњатов је нагласио да се у фабрикама у Сенти, Кикинди и Бечеју производња несметано одвија, уз поштовање заштитних и превентивних епидемиолошких мера. Радници имају маске и визире, а у погонима су обезбеђена дезинфекциона средства.

Битно је да смо сачували здравље запослених и радна места, рекао је Игњатов.

Како је додао, од укупно 2.300 радника у њиховим фабрикама нису имали ниједан потврђен случај оболевања од ковида -19.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести