Тривунац са ММФ: За шест година решићемо скоро 600 предузећа

БЕОГРАД: Државни секретар у Министарству привреде Милун Тривунац представио је данас новом шефу Мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) Јан Кес Мартејну резултате рада овог ресора, као и планове за наредни период.
Trivunac Milun sa MMF-om/Fonet/Ministarstvo privrede
Фото: FoNet

Говорећи о процесу приватизације, Тривунац је указао на то да је недавно окончана приватизације Луке Нови Сад, и да је сада у портфељу министарства остало још 86 предузећа за која се тражи решење.

"Уверен сам да ћемо до краја 2020. године завршити процес приватизације. Ако то успемо, значи да смо за шест година, од ступања на снагу новог закона из 2014. године до 2020, решили скоро 600 предузећа из приватизационог портфеља", рекао је Тривунац.

Представници ММФ-а су поздравили добар резултат у тој области интересујући се за јавна предузећа, политику привлачења инвестиција и нову стратегију индустријског развоја.

Тривунац је Мартејна, који је од недавно заменио Џејмса Руфа на месту шефа Мисије ММФ-а за Србију, упознао са трендовима и резултатима и у овом областима. Посебно се осврнуо на стратегију индустријског развоја, за коју је рекао да је значајан документ, а израду првог нацрта очекује до краја године.

Мисија ММФ-а борави у Београду до 21. маја, спроводећи активности у оквиру саветодавног програма „Инструмент за координацију политике“, познатијег као „чуваркућа“, а који је одобрен Србији средином 2018. године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести