Твитер суочен са бројним одласцима након Масковог ултиматума

ВАШИНГТОН: Твитер се бори да задржи запослене након што је његов нови власник Илон Маск захтевао од њих да се обавежу на “прековремени рад високог интензитета" или да у супротном напусте компанију.
tviter
Фото: pixabay.com

Криза у Твитеру достигла је нови врхунац синоћ пошто је пријављено да су стотине запослених одбиле ултиматум Маска, што је угрозило способност компаније да настави нормално пословање, преноси Гардијан.

Пошто је компанија привремено затворила своје канцеларије за запослене корисници Твитера почели су да се опраштају од ове друштвене мреже и повезују са налозима на другим платформама.

Одласци из компаније укључују бројне инжењере одговорне за отклањање грешака и спречавање прекида услуга, што отвара питања о стабилности платформе због губитка запослених и изазива расправе у менаџменту у вези неопходности да се поједини запослени врате, саопштили су садашњи и бивши радници Твитера, наводи британски лист.

Као први знак да је број оних који су одбили да потпишу Масков ултиматум већи него што се очекивало, јесте његово ново обавештење запосленима у четвртак, у коме је поручио да ће им бити дозвољено да раде од куће ако њихови менаџери потврде њихов „одличан учинак“.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести