У петак градња аутопута ка Пожеги, за викенд Грделица

СКОПЉЕ: Градња аутопута од Чачка до Пожега на Коридору 11 ће почети у петак, а у суботу или недељу се отвара последња деоница аутопута на јужном краку Коридору 10, кроз Грделичку клисуру, најавио је председник Србије Александар Вучић.
brnabic vucic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

У петак идем да отворим радове на деоници Чачак- Пожега. Креће да се ради тај важан део аутопута ка Црној Гори, Републици Српској и БиХ и ка Западној Србји и Југозападној Србије, који ће спајати Ариље и Ивањицу, Сјеницу и Нови Пазар, али и Ужице и Котроман са Вишеградом. То је много важна деоница за нас, нагласио је Вучић одговарајући на питања новинара у Скопљу.

Истиче да ће у суботу или недељу бити отворен Коридор 10 кроз Грделичку клисуру.

Он је напоменуо да ће тако бити комплетиран цео крак од 75 километара, што је већ изграђено и пуштено у саобраћај, тако да се ту не ради само о 26,5 км кроз Грелиичку клисуру.

Подсетио је да су отворене раније деонцие Левосоје - Српска Кућа, Вадичин Хан - Врање, Грабовница - Грделица...

Тако да ће сада све бити отворено и од Београда до Скопља ће моћи да стигне за само три сата, казао је Вучић.

Он је позвао људе из пчињског и јабланичког округа да дођу да то заједно с њим прославе.

То је за нас био најтежи подухват, било је много клизишта, много мука и проблема. Али, смо изградили 33 моста само на тој деоници. Људи се некад хвале једним мостом, али тај, како поједини кажу, 'зли Вучић и наша влада' су изградили само ту 33 моста и два најдужа тунела у Србији. Поносан сам и надам се да ће људи бити задовољни, закључио је Вучић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести