Ванредно стање не омета радове на Златибору

ЗЛАТИБОР: Општина Чајетина користи ванредну ситуацију да, док не раде угоститељски објекти и нема туриста, уреди центар Златибора, а за радове је извојено милион евра, изјавио је за Тањуг председник општине Чајетина Милан Стаматовић.
 Selo Shtitkovo zlatibor
Фото: Dnevnik.rs

Биће реконструисан Краљев трг и уређен прилаз тргу од тениских терена, па ће нова променада бити од тениских терена, преко трга до хотела Торник.

Биће измештен кишни колектор од Слапишта до бивше локације аутобуске станице где ће бити изграђен нови тржни центар.

Измештају се привремени објекти уличних продаваца који ће своје сувенире преместити у зидане на траси ка хотелу Торник.

Користимо ово ванредно стање да урадимо све радове док не раде угоститељски објекти, јер овако они немају проблема са извођењем радова, буком или мањим бројем гостију који не би могли ту да седе док трају радови. Не стојимо, припремамо се за наредну туристичку сезону, навео је Стаматовић.

Он очекује да уређење буде завршено у наредних месец и по дана.

Стаматовић наводи и да се радови на завршетку Голд гондоле изводе у складу са новонасталом ситуацијом због које нису присутни стручњаци из француске фирме Помагалски која је допремила опрему.

Тренутно се изводе радови на међустаници на Рибничком језеру и екипе из ''Јединства'' и конзорцијума спроводе радове како би било све спремно за француске стручњаке, навео је Стаматовић.

Он је додао да ће након укидања ванредног стања бити потребно месец дана да се гондола пусти у пробни рад.

Стаматовић је рекао и да остали радови нису стали у општини Чајетина, да се ради и санација ударних рупа, асфалтирају се путеви по селима, изводе се радови на претоварној станици за Рециклажно двориште, измешта се саобраћајница од хотела Торник до улаза на Златибор из правца Нове Вароши, реконструише се водоводна и канализациона мрежа, а радиће се и уређење језера и простора око њега.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести