Влада: Привредницима је дозвољен увоз маски за запослене

БЕОГРАД: Све компаније са територије Србије могу да увозе маске и заштитну опрему искључиво за сопствене потребе, односно за заштиту здравља својих запослених, саопштила је данас Влада Србије.
vlada
Фото: Tanjug

С обзиром на велики број упита привредника и Привредне коморе Србије, као и грађана, влада је појаснила одлуку у вези са увозом маски и заштитне опреме, која је донета прошле недеље.

Привредним друштвима дозвољена је куповина маски и заштитне опреме са страних тржишта, без обзира на делатност.

То је допуштено уз јасно ограничење да није дозвољена дистрибуција, продаја трећим лицима нити било каква трговина тим маскама и заштитном опремом.

Та одлука донета је због ситуације у којој се Србија налази и борбе против ширења заразне болести изазване вирусом COVID-19.

Како Влада Србије непрекидно прати развој догађаја и труди се да у највећој могућој мери заштити здравље својих грађана, дозвола куповине маски компанијама доприноси додатној заштити радника који нису у могућности да у овом периоду раде од куће.

Влада ће наставити да прати и ослушкује потребе грађана и привреде у време трајања ванредног стања и трудиће да се да у датим околностима, а сходно могућностима, свима обезбеди несметано функционисање и што је најважније, заштити здравље свих својих грађана.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести