Власнике мопеда боли глава на техничким прегледима

Велики проблем за многе власнике мопеда је да не могу да прођу технички преглед због тога што немају потврду о максималној брзини, упркос томе што је МУП одложио ову обавезу до 5. јула 2021. године, објавио је РТС.
m
Фото: EPA/MICHAEL RECIHE

Наиме, Управа саобраћајне полиције дала је упутство техничким прегледима у којем је наведено да мопеди могу да прођу тај преглед без потврде о максималној брзини. Ради се само о одлагању ове обавезе до 5. јула 2021.године. Упркос томе, многи власници мопеда не могу да их региструју због тога што им на техничком траже потврду о максималној брзини.

Са сајта Половни аутомобили кажу да су проверили стање на терену и да су им у више градова широм Србије на многим техничким прегледима рекли да без потврде о максималној брзини мопед не може да се региструје као мопед.

Надлежни су потврдили за сајт Половни аутомобили да уколико подаци о брзини нису познати уписује се мопед и том приликом се власник, корисник возила обавештава да ће се од 2021. године на техничком прегледу обавезно мерити брзина возила.

Власници могу да се жале полицијској управи на чијој се територији налази технички преглед. Треба да поднесу жалбу – писаним путем (лично или поштом) или имејлом.

Наиме, ако власник тражи да се изврши технички преглед – на техничком прегледу могу да одбију да обаве преглед, али морају власнику да дају Извештај о утврђеном стању возила.

Такође, ако се технички преглед обави, али уз проблеме око одређивања максималне брзине, власник мопеда такође треба тај документ да достави МУП-у као доказ.

Најбоље је да власници пре одласка на технички преглед телефоном потврде да им неће тражити потврду о максималној брзини. Примера ради, из АМСС-а и „Дунав аута“ су потврдили да се код њих технички преглед мопеда може обавити без потврде о максималној брзини.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести