Војаџер: Три минималца за запослене нам значе

ПАНЧЕВО:Најављена државна подршка исплатом минималца за три месеца и одлагањем плаћања доприноса пуно значи јер ће нам омогућити да сачувамо супстанцу и не одемо сви на принудни одмор, рекао је данас у изјави за Танјуг власник туристичке агенције „Војаџер“ Александар Тодоровић.
novac isplata
Фото: Tanjug/S.Radovanović, ilustracija

Војаџер ради у Панчеву и Борчи, на тржишту туризма је већ 14 година, запошљава девет људи и без обзира што је криза прве последице имала у туризму још увек нико није добио отказ.

Већ трошимо резерве а имали би за плате још за месец или месец и по дана, овако ћемо кроз државну подршку бити у прилици да издржимо дуже и кренемо јаче када ова криза прође, рекао је Тодоровић.

Познајући прилике у туристичком сектору он каже да многи због последица кризе не би били у прилици ни да издрже толико дуго као „Војаџер“.

У туризму је битно имати резерве, и неке залихе, да би се обновио посао када криза прође а подршка државе ће нам омогућити да то имамо, каже он и додаје да тромесечни минималац од државе за запослене значи све.

Тодоровић каже да Војаџер има добар и складан колектив и да су запослени ту дуго, неки и од почетка рада туристичке агенције, те да је он као власник био спреман да са њима подели и судбину принудних одмора- која ће најављеним подршком државе бити избегнута.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести