Вршачки Банат припаја се компанији Свислајон - Таково

НОВИ САД: Компанија „Свислајон–Таково” је пре две године од пожаревачког „Бамбија” купила Фабрику слаткиша „Банат” из Вршца, а по писању „еКапије”, ускоро ће позната вршачка фабрика кондиторских производа престати да постоји.
banat cokolade
Фото: Youtube Printscreen

Наиме, „Банат” се припаја пословном систему „Свислајон”, који се обавезао на то да ће преузети 99 запослених, али и наставити производњу познатих брендова вршачке фабрике кондиторских производа.

Почетком септембра донета је одлука да „Банат” целокупну покретну и непокретну имовину пренесе „Свислајону” и престане да постоји, без спровођења поступка ликвидације. У Нацрту уговора о припајању Фабрике слаткиша „Банат” пословном систему „Свислајон” наводи се да је вредност имовине вршачког кондиторског предузећа 818.272.000 динара, а дугови 532.490.000 динара.

Пословна политика компаније „Свислајон” је да производња, производни програм и сви брендови „Баната” настављају да освајају тржиште и потрошаче, али уз примену јединствене „Свислајон” технологије која гарантује највиши ниво квалитета и маркентишке активности на јачању брендова.

Када ће Фабрика слаткиша „Банат” и званично престати да постоји зависи од тога када ће се скупштине акционара обеју компанија изјаснити о Нацрту уговор о припајању, а рок је два месеца од дана његовог објавивања на сајту Агенције за привредне регистре. Иначе, Нацрт уговора о припајању привредног друштва „Банат” из Вршца компанији „Свислајон–Таково” потписан је 28. новембра.

Љ. М.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести