Вучић: Врло брзо значајно нижа цена прикључка на гас

ЖАБАЉ: Председник Србије Александар Вучић најавио је јутрос да ће врло брзо, већ за 10 или 15 дана, бити изнети предлози за значајно снижење цене прикључка на гас за домаћинства у Србији.
Танјуг/Тара Радовановић/Председник Вучић у Жабљу
Фото: Танјуг/Тара Радовановић/Председник Вучић у Жабљу

"Већ од понедељка ћемо да видимо, заједно са представницима владе и Србијагаса, да пронађемо решење и да прикључак кошта значајно мање", рекао је Вучић, након отварања гасовода Балкански ток у Србији.

На питање новинара када ће се плаћати прикључак на гас по цени од 780 евра, као што је раније најавио Србијагас, Вучић је рекао да локалне самоуправе сада узимају највише новца за прикључак на гас на име такси и да грађани зато одустају да издвоје новац за прикључак на гас и да их то изађе око 1.200 евра.

"Глупа нам је политика већ деценијама да скупо наплаћујемо прикључак на гас, јер онда људи не желе да се одрекну око 1.200 евра, јер им то изгледа скупо, иако би им то било јефтиније него три године да троше за чврста горива. Зато ћемо да дамо то по најнижим ценама, јер ћемо опет да имамо више новца".

Фото: Танјуг/Тара Радовановић/Председник Вучић у Жабљу

Напоменуо је да Србијагас сада даје даје на три рате, на три године, да се плати за прикључак, али да је опет висока цена.

"Желим да објаснимо локалним самоуправама. Желимо да почнемо да наплаћујемо гас у већој мери, пошто ћемо сада, када имамо више гаса, кроз његову наплату обезбедити више новца. Да не говорим о томе да ћемо имати чистији ваздух", нагласио је Вучић.


Велики дан за Србију

Председник Вучић оценио је, поводом пуштања у рад гасовода Балкански ток, да је данас велики дан за Србију.

"Јутрос, тачно у 6 сати, кренуо је гас из Бугарске и ушао у новоизграђени српски гасовод. Велики дан за Србију! Честитам грађанима и срећна Нова година!", написао је Вучић на Инстаграм профилу будућностсрбијеав, уз фотографију са отварања гасовода.

Председник Вучић отворио је јутрос, у Госпођинцима код Жабља, нови гасовод у Србији, Балкански ток, од бугарске до мађарске границе.


Истакао је да је гас најчистије гориво.

"Већ за 10 или 15 дана очекујте нове предлоге и верујем да ће влада најбрже могуће да прихвати нове мере које ће олакшати грађанима куповину гаса", рекао је он.

Вучић је нагласио да мора да се доведе гас у Ваљево и да ће онда доћи нови инвеститори и да само ту треба уложити између 50 и 60 милиона евра.

Такође, каже да се мора довести гас и до Владичиног Хана и да би онда Теклас отворио ту и другу фабрику.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести