ЗБОГ НЕПЛАЋЕНИХ РАТА ЗА КРЕДИТЕ, БАНКЕ ПРОДАЈУ ИМОВИНУ ДУЖНИКА Ево шта је све отишло НА ДОБОШ ЗБОГ ДУГА

Комплетно постројење за одвајање примеса из отпадних комуналних вода, пољопривредне машине, багер, силоси, ИТ опрема, каменорезачка радња, телевизори, намештај, хотели у Црној Гори и парцеле само су део онога што је понуђено на порталу „Добош”, где су у понуди предмети на јавној продаји, јер дужници банкама нису отплаћивали кредите или су они враћени са лизинга.
a
Фото: Screenshot Youtube / Agrostadt Srbija / Agronomag

Постројење које се налази у Лозници процењено је на 230.040 динара. Теретно возило, плуг, садилица и тањирача је процењена на дупло већи износ - 480.000 динара, а подробније информације су достпуне посредством адвокатске канцеларије из Ниша.

Када је реч о машинама, ту је и багер точкаш, а процењен је на 105.000 евра, док je „Џон Диров” комбајн понуђен по вртоглавој цени од 130.000 евра.

Оглашена је и каменорезачка радња у Јеленчи. Поред пословног простора, ту је и парцела земље, а процењена вредност је близу 1.500.000 динара. Ту су и силоси из околине Ваљева, а цена је нешто више од девет милиона динара.

Пећи за пилиће, пице и бурек, као и витрина за пецива оглашени су по цени од 100.000 динара. Реч је о покретној имовини из Јагодине. Понуђен је и елеватор са транспортером, електро виљушкар, са ротационом четком и сушаром од челичних поцинкованих плоча, све процењено на износ од 32.466.342 динара. Сефовска опрема - трезори, благајне и намештај, ИТ опрема сервер телефони и аутомобиле су такође понуђени на сајту, али износ новца који је потребан за све поменуто није истакнут. Дигитални пријемник сигнала, телефонска централа и стабилизатор напајања коштају нешто више од 200.000, телевизори, а витрине, регал и кухиња су процењени на више од 77.500 динара.

У Новом Саду су у понуди два пословна објекта на Сентандрејском путу, потом две стамбено-пословне зграде, стан и земљиште у Петроварадину.


Оглашено више од 500 предмета, некретнина

На сајту “Добош“ оглашено је 540 различитих ствари. Поред станова, земљишта, пословних зграда, оглашени су различити предмети који су некада припадали одређеним занатским радњама, комапнијама и слично.

“Добош“ је јединствена онлајн база података путем које грађани могу купити некретнине, возила и друге предмете учешћем на јавним продајама које се спроводе у судском и управном поступку, али и непосредном погодбом са правним лицима која оглашавају такву продају.


У „Добошу” кажу да се у последње време продајна цена све више приближава тржишној. У просеку, најдуже стоје оглашени индустријски објекти за специфичну намену. Цене су различите, па, примера ради, стан у Петроварадину од 43 метра квадратна се продаје по почетној цени од 47.934 евра.

- Најчешће када је прва продаја у питању, почетна цена износи 70 или 60 одсто од процењене вредности, а приликом друге продаје, почетна цена је 50 или 30 одсто од процењене вредности – појашњавају у „Добошу”.

У Новом Саду су у понуди два пословна објекта на Сентандрејском путу, потом две стамбено-пословне зграде, стан и земљиште у Петроварадину

Оно што је новина на порталу „Добош” су огласи из Црне Горе, конкретно, земљиште и некретнине па и делови хотела. Тако је оглашен део хотела у центру Будве који има 30 соба, ресторан и тако даље. На продаји су трећи спрат и поткровље хотела по цени од 265.500 евра. Пословни простор у Подговорици, који се простире на 162 квадрата, кошта 128.100 евра. Плац у Будви од 4.202 квадрата, а како је наведено у огласу, претежно раван и само делимично нагнут, налази се испод магистрале, на само 200 метара од мора.

- Некретнина се састоји од неколико парцела које се налазе у близини. Део је зониран за хотел, део за апарт-хотел, а део за путеве – појашњено је на сајту. Процењена вредност парцеле је 595.000 евра.

С. Аничић Илић

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести