Зиђин повећава капацитете топионице бакра у Бору

БОР: Компанија Зиђин објавила је Идејно решење за пројекат повећања капацитета топионице бакра у оквиру комплекса Сербија Зиђин Бор копер д.о.о. Бор.
b
Фото: Youtube Printscreen

Зиђин Мајнинг, наведено је у решењу које је објавио Град Бор на свом сајту, планира да повећа капацитет производње катодног бакара на 150.000 тона годишње са могућношћу даљег проширења капацитета на 200.000 тона.

Делови постројења ће одмах бити пројектовани тако да задовољи потребе капацитета од 200.000 т/год, док ће у осталим деловима постројења бити остављен неопходан простор за даље проширење капацитета у будућности.

Тренутна реконструкција ће укључити поред повећања капацитета производње топионице, унапређење застареле опреме, као и степена заштите животне средине.

Топионица тренутно има производни капацитет од 80000 зтпона катодног бакра
годишње, а улазни капацитет прераде концентрата је 400.000 т/год.

Тренутно се прерађује 360.000 тона концентрата и производи око 70.000 тона катодног бакра.

 

Бор Боранин
28.02.2020 • 16:59
Кинески инвеститор Зиђин иде у повећању капацитета топионице бакра пет година након реконструкције те исте топионице коју је пројектовао, градио и пустио у погон гробар РТБ Бор Спасковски са изванредном подршком ментора из власти Србије. Препоручујем кинезима да обавезно ангажују свог чиновника Спасковског, ако желе пропаст пројекта и утрошак неограничене своте новца. Он једино то може, уме и зна да уради. Тај би упропастио и оно што је већ упропашћено. Такође, кинези нека га ангажују да решава загађење Бора, као што га решио у предходној реконструкцији, довео је ваздух бољег квалитета од оног из 1903. године, како се својевремено хвалио, а с друге стране, по његовом пројекту и дан данас се трују борани и боранке. Човекомрзац.
EUR/RSD 117.5618
Најновије вести