Значајна година за рударство, већа производња угља за 5,1 посто

КОСТОЛАЦ: Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је да је ове године повећана производња угља у ЕПС-у за 9.000 тона или за 5,1 одсто у односу на исти период лане.
aleksandar antic
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

Он је додао да су то подаци закључно са овим даном и изразио очекивање да ће 2019. бити година снажних успеха Електропривреде, као и да ће она бити један од кључних сегмената укупне индустријске производње.

"Повећање производње угља прати и добра производња у термо сектору и ту такође имамо значајно повећање, са тиме настављамо и ово ће бити година снажних успеха електропривреде", рекао је Антић приликом почетка транспорта одлагача са монтажног плаца Дрмно на коп.

Он је рекао да је ова година значајна за будућност рударства у Србији и да ће је пратити снажне инвестиције.

"Ући ћемо у озбиљне набавке и покренути набавку два велика система који су кључни за отварање новог копа Радљево који треба у будућности да обезбеди дугорочно снабдевање електричном енергијом", рекао је министар.

Он је додао да су Колубара и ТЕНТ стуб стабилности електроенергетског система Србије и захвалио рударима и запосленима у ЕПС-у на добрим резултатима. 

"И ове године ЕПС ради добро, постиже значајне резултате, обезбеђује енергију и даје допринос расту БДП-а", рекао је Антић и додао да сектор енергетике и рударства има снажну подршку председника Александра Вучића и Владе Србије да настави са озбиљним инвестицијама.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести