Нико не треба да се плаши што ћемо да заштитимо Златибор

СTAMATOВИЋ: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре одбацило је данас оптужбе председника општине Чајетина, Милана Стаматовића да Влада Србије наводно хитним поступком проглашења Златибора за природно добро одузима право на изградњу гондоле.
Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture
Фото: Tanjug

"Истина је да се иницијатива проглашења Златибора као природног добра припрема више од годину дана. Оваква уредба доноси се због огромног броја нелегално саграђених објеката који прете да униште једну од наших најлепших планина. Сличне одлуке постоје и за друге делове Србије", наведено је у саопштењу.

Оваквом одлуком, истиче Министарстви, Влада Србије жели да сачува Златибор како би и наредне генерације могле да уживају у једној од наших најлепших планина и верујемо да је то жеља и свих грађана златиборског краја, али и читаве Србије. 

"Након усвајања ове уредбе, градња на Златибору биће контролисана, а грађевинске дозволе издаваће ресорно министарство у складу са јасно дефинисаним плановима заштите Златибора", наводи се у саопштењу.

Нагласава се да тврдње Стаматовића да тиме Влада Србије спречава градњу гондоле такође не стоје, јер је Министарство већ надлежно за издавање грађевинске дозволе, а Влада Србије је градњу гондоле прогласила за јавни интерес.

"Када је реч о изменама Закона о спречавању прања новца, Министарство је заинтересовано да више ниједан динар криминалаца, нарко дилера или ратних злочинаца не уђе у грађевинске послове. Верујемо да је то интерес и читаве заједнице и да нико не треба да се плаши ових одлука које ће донети Влада Србије", саопстило је Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктре.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић раније данас критиковао је потпредседицу владе и министарку Зорану Михајловић због одлука да се Златибор прогласи природним добром и да се, како наводи, хитним поступком Владе Србије одузме право на изградњу гондоле.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести