ДА ЛИ ЋЕ ПОСКУПЕТИ СТРУЈА И ГАС Министарка Ђедовић Хандановић изнела детаље

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић изјавила је данас да је Србија на дну лествице када је реч о цени електричне енергије и гаса и да је циљ да то тако и остане.
racun za struju, elektricno brojilo, eps
Фото: Dnevnik.rs

Он је нагласила и да су потпуно нетачне информацијие које су се у претходном периоду пласирале у јавност, а то је да ће доћи до новог поскупљења и да се оно одлаже због нових избора или благе зиме.

"Нема ни једног разлога за поскупљење цене електричне енергије и гаса", рекла је Ђедовић Хандановић гостујући на ТВ Хепију и подсетила да је и са Међународним монетарним фондом (MMF) у новембру 2023. у разговорима закључено да нема потребе да цене тих енергента буду повећане у мају ове године.

Оно на чему Србија мора да настави да ради, према речима министарке је реформа енергетског сектора, пре свега  Електропривреде Србије (ЕПС) чије је реструктурирање започето и и треба да се заврши до маја.

Како је нагласила неопходно је и да се настави и са професионализацијом енергетских, али и осталих јавних компанија.

"ЕПС је један тенк којем треба неко време да се покрене и не можете нагле потезе да правите, јер свака нагла акција може на кратак рок можда да има добит, али дугорочно не", рекла је министарка.

Она је најавила и да ће у наредне две недеље да буде завршена апликација да преко мобилног телефона грађани могу да виде потрошњу и плате свој рачун за електричну енергију.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести