Данас је последњи дан за пријаву за 100 евра државне помоћи

НОВИ САД: Рок за пријављивање грађана за државну помоћ у износу од 100 евра у динарској противвредности истиче данас у поноћ.
1
Фото: Dnevnik.rs

За једнократну помоћ од 100 евра за све пунолетне грађане се пријавило више од четири милиона људи, а у Министарству финансија су најавили дневно исплаћивање по 500.000 евра на рачуне грађана. Како се показало, без неког уочљиво јасног редоследа, тако да на то када је ко добио својих 100 евра није утицао ни датум пријаве, нити избор банке...

Пензионери нису морали да се пријављују и они су по 100 евра добили аутоматски на своје рачуне, махом на почетку исплате.

Ако вам новац још није „легао“ на рачун, остали сте у последњој тури за исплату и требало би да својих 100 евра добијете у току данашњег дана или најкасније у понедељак. Свој статус можете проверити у само два корака. Потребно је посетити сајт idp.trezor.gov.rs, то јест исти онај на којем су се грађани и пријављивали за помоћ од 100 евра.

Фото: Dnevnik.rs

Ту постоји опција „Провера статуса пријаве”, где је потребно убацити своје податке и одмах ће се видети да ли је новац на рачуну или не, односно у којој сте фази. Ако уплату очекујете тек данас, требало да вам пише „Физичко лице је у активном статусу и очекује обраду у платном промету“.

А. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести