ЕВО КОЈЕ БИ НАМИРНИЦЕ УСКОРО МОГЛЕ ДА ПОЈЕФТИНЕ Држава преговара са трговцима

Акција "Боља цена" значајно је допринела обарању цена и зато ћемо у новим околностима донети и нову меру, каже министар Томислав Момировић. Пратимо шта се догађа на тржишту, преговарамо са трговцима, произвођачима, добављачима и изаћи ћемо ускоро са новом акцијом, најавио је Момировић и додао да ће бити "убачени још неки врло важни производи".
e
Фото: Pixabay.com

Момировић каже да је једна од основних обавеза државе да штити наше грађане од високих цена које постоје на тржишту.

- Ми смо прошле године имали инфлацију од скоро 16,5 процената. Та инфлација је директна последица рата на истоку Европе. Спровели смо ову акцију, коју су могу слободно данас да кажем копирале практично све земље у региону. Оборили смо инфлацију на 5,5 процената - каже министар.

Додаје да Републички завод за статистику каже да је акција "Боља цена учествовала" у обарању инфлације са 16,5 процената.

- Акција је значајно допринела обарању цена и ми морамо у новим околностима да донесемо једну нову адекватну меру. Пратимо ситуацију на тржишту, уочавамо неке добре трендове и неке не тако добре и изаћи ћемо са новом акцијом - објашњава Момировић.

Фото: Freepik.com/ilustracija

Одговарајући која ће то бити акција, Момировић каже да ће изаћи са акцијом која ће се надовезати на акцију Боља цена - још више производа, још атрактивније цене.

Да изађемо у сусрет потребама људи, као и код права потрошача, бавимо се конкретним стварима, бавимо се човеком, додаје Момировић.

Које би намирнице могле да појефтине

Када је реч о акцији 'Боља цена', ту је било 36 група производа и то нису били било какви производи.

Фото: pixabay.com

- То су производи које купује сваки грађанин наше земље, од млека, јогурта, пелена, средстава за хигијену. Очекујемо да ћемо убацити још неке врло важне производе, преговарамо са трговцима, произвођачима, добављачима. То је један комплексан низ - рекао је Момировић и додао да ће се то догодити врло ускоро.

- Патимо све време ситуацију на тржишту, направили смо велики резултат. Оборили смо инфлацију заједничким активностима Владе Србије и Народне банке. Нећемо се зауставити док инфлација не падне испод 3 процента - закључио је Момировић.

(Kurir.rs/RTS)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести