Грбић: Без промене цене гаса у предстојећој грејној сезони

НОВИ САД: Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Ненад Грбић, изјавио је данас да упркос постојању бројних потешкоћа у области дистрибуције природног гаса, надлежни секретаријат у сарадњи са топланама превентивно утиче на евентуалне проблеме који се јављају током грејне сезоне.
Pokrajinski sekretar za energetiku  Nenad Grbić  Foto: Pokrajinska vlada
Фото: Покрајински секретар за енергетику Ненад Грбић Фото: Покрајинска влада

Навео је да, када је реч о предстојећој грејној сезони неће доћи до промене цене гаса, те ће она износити актуелних 40 динара.

Осврнувши се на крајње потрошаче, Грбић је поновио да грађани прате промене које се дешавају у области примене принципа саме енергетске ефикасности, као и да уложе труд, како би одређеним мерама самостално уштедили и унапредили грејни потенцијал у својим стамбеним јединицама.

Говорећи о примени обновљивих извора енергије, и захтеву у складу са декларацијом Европске уније, којим Војводина треба да постигне утрошак од 27 одсто енергената из обновљивих извора енергије, Грбић је рекао да Покрајина користи тренутно 20 одсто ових енергената, те да је извесно да ће до 2020. године, овај задатак бити испуњен, сапштено је из Покрајинске владе.

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић, одржао је данас радни састанак са директорима топлана и предузећа за дистрибуцију природног гаса са територије АП Војводине, са којима је разговарао о примени обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности у топланама, као и о погонској спремности енергетских субјеката за предстојећу грејну сезону 2017/2018. године.

Састанку су присуствовали представници Електровојводине, НИС-а, Србијагаса, Подземног складишта Банатски Двор, Агенције за енергетику Града Новог Сада кao и представници војвођанских топлана.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести