Мали: Наставља се повећање минималца

БЕОГРАД: У последње две године минимална цена рада је повећана за 18,6 одсто, а са значајнијим повећањем биће настављено и даље, најавио је данас министар финансија Србије Синиша Мали.
sinisa mali
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

"Са друге стране, желимо да уведемо још олакшица за привреду, како би то повећање било на здравим основама", казао је Мали после састанка са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем.

Како је саопштено, реч је о консултативном састанку уочи почетка преговора са представницима синдиката и послодаваца о повећању минималне цене рада.

Мали је истакао да је циљ Владе да се побољша квалитет живота грађана у земљи, те да је у том смислу интерес државе да настави повећање минималне цене рада.

"Очекујемо да ће висина просечне плате већ у децембру достићи 500 евра, баш као што је најавио и председник Александар Вучић. Управо то је резултат реформи које смо започели пре неколико година", рекао је Мали.

Министар Ђорђевић је истакао да ће држава настојати да на преговорима пронађе компромисно решење између све три заинтересоване стране.

"Трудићемо се да утврђена минимална цена рада буде компромисно решење добијено на основу преговора све три стране, државе, послодаваца и радника”, рекао је Ђорђевић.

У наредних десет дана Зоран Ђорђевић ће одржати појединачне састанке са послодавцима и представницима синдиката како би чуо њихове ставове, након чега ће почети формални преговори о минималној цени рада.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести