Мали потврдио: Трећи корона минималац 7. јула

БЕОГРАД: Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је данас да ће 7. јула бити исплаћен трећи "корона минималац" и додао да су захваљујући државним мерама подршке очувани погони, фабрике и српска економија.
sinisa mali
Фото: Tanjug (B. Stekić, arhiva)

Мали је за ТВ Прва рекао да ће ове недеље бити одржани онлајн разговори с делегацијом ММФ-а око ревизије споразума и да ће то бити прилика да се погледа стање у буџету.

"Желимо да прво место по стопи раста БДП-а очувамо до краја године, а тема разговора са ММФ-ом биће и програм Србија 2020-25", рекао је министар.

Они је најавио да ће после радова на Моравском коридору ускоро почети радови на изградњи још неких саобраћајница у Србији и рекао да ће до краја лета бити обављени разговори с партнерима око изградње каналиизација и водовода широм земље.

Мали је најавио да ће за пар недеља бити нова рунда разговора око београдског метроа с Французима и Кинезима, и објаснио да се пројекат прве линије већ ради као и структура финансирања.

Додао је да се у Београду ради и на фабрици за пречишћавање отпадних вода, и на новом мосту преко Саве, код Београда на води, рекао је Мали за ТВ Прва.

Мали: Вишегодишњим трудом изграђено поверење грађана

БЕОГРАД: Историјски изборни резултат остварен је на основу поверења које грађани имају у политику Александра Вучића због до сада показаних резултата, рекао је данас министар финансија и члан Председништва СНС Синиша Мали.

Он је оценио да се Србија за четири године променила, да су добре ствари урађене, да је земља финансијски стабилна и да се то види по начину на који смо се изборили економски и здравствено са епидемијом корона вируса.

"Многи су раније обећавали више, ми смо обећали 100 евра грађанима и то испунили, а нико није веровао", рекао је Мали за ТВ Прва и истакао како је кроз резултате током више година изграђено поверење грађана и створен кредитибилитет.

Резултат од два милиона гласова, колико нико није имао у последњих 30 година, он је оценио као историјски и додао да носи огромну одговорности.

Мали је оценио да ће оваква победа председнику Вучићу дати ветар у леђа у борби за интересе Србије, јер је поверење два милиона грађана додатна сигурност.

"У годинама за нама изборио се на прави начин, нема сумње да ће тако бити у будућности", рекао је Мали.

Оценио је да је величина председника Александра Вучића што показује да је отворен ка коалицијама и сарадњи са другима.

"Он разуме колико је важно да се има најшира подршска за реформе које су пред нама", рекао је Мали и додао да ће Вучић донети одлуку.

Мали је рекао да се не ради само о републичкој већ и властима у локалним самоуправама, где грађани очекују велике промене, путеве, канализацију, водовод, што је део програма Србија 20-25.

"Увек има неко ко жели да пожури, на локалу имају своје интересе. Председник је њима упутио поруку да сачекају, да се види шира слика, шири консензус, не само у парламенту, него и на нивоу локала - што је добра порука и мудра одлука", рекао је Мали.

Он је подсетио да је обећање о просечној плати од 500 евра испуњено и навео да је реално да просечна плата буде 900 евра 2025. године, као и да просечна пензија буде 420-430 евра.

"Требало нам је пар година са 329 на 500 евра, али то је било време финансијске консолидације, најтеже време и најтеже реформе, сада смо први у Европи по стопи раста у првом кварталу, ствари се убрзавају", рекао је министар финансија.

Додао је да је реално да се 2025. дође до тих просека примања са пројектованим стопама раста економије.

Мали је рекао да ће ове недеље доћи до онлине разговора са делегацијом ММФ-а око ревизије споразума и да ће то бити прилика да се погледа стање у буџету.

За 7. јул најавио је државну исплату трећег корона минималца, и рекао да су захваљујући државним мерама подршке очувани погони, фабрике и српска економија.

"Желимо да прво место по стопи раста БДП-а очувамо до краја године, а тема разговора са ММФ-ом биће и програм Србија 20-25", рекао је министар.

Мали је најавио да ће после радова на Моравском коридору ускоро почети радови на изградни још неких саобраћајница у Србији и рекао да ће до краја лета бити обављени разговори са партнерима око изградњи каналиизација и водовода.

За лошију излазност на изборима у Београду, Мали је окривио велику тајкунску кампању у великом броју медија која се најаче осетила у главном граду.

"Важно је да за Београд долазе бољи дани. Имаћемо за пар недеља нову рунда разговора око београдског метроа са Французима и Кинезима, пројекат прве линије се већ ради, а радимо и на структури финансирања", рекао је Мали.

Додао је да се у Београду ради и на фабрици за пречишћавање отпадних вода, и на новом мосту преко Саве, код Београда на води.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести