Михајловић: Спремна Уредба за угрожене када струја поскупи

БЕОГРАД: Реално је да ће доћи до поскупљења струје, поручила је данас министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић и истакла да је припремљена Уредба о енергетски угроженом купцу, која ће помоћи онима који не буду могли да плате струју, гас или топлотну енергију.
s
Фото: Youtube Printscreen

"Без обзира на то кад буде дошло до повећања цене електричне енергије, Министарство рударства и енергетике је спремило Уредбу о енергетски угроженом купцу, јер смо свесни да постоје домаћинства у Србији која не могу да плате цену ни гаса, ни топлотне, ни електричне енергије", рекла је Михајловићева новинарима после представљања предлога Интегрисаног националног енергетског и климатског плана Србије.

Сматра да је потребно да цене електричне енергије буду више, али и да је потребана помоћ онима који су социјално угрожени, те је додала да је уредба управо из тих разлога и донета.

Објаснила је да ће се Уредба односити на већи број домаћинстава него што је то раније био случај, јер су промењени критеријуми, и односиће се и на топлотну енергију.

"Уредбом ће плаћати нижу цену и на тај начин смо с једне стране помогли домаћинствима, а с друге стране, дали могућност Агенцији за енергетику Србије да, када добије захтев од Електропривреде Србије, цену електричне енергије повећа", казала је Михајловићева.

Изразила је уверење да ће до поскупљења струје убрзо доћи, али да не може да говори о томе колико ће повећање бити, јер то, каже, није у надлежности њеног Министарства.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести