Од поноћи пријаве вакцинисаних за помоћ и телефоном

БЕОГРАД: До сада се у Србији за помоћ државе од 3.000 динара за вакцинисане грађане електронским путем пријавило 980.000 људи, а у поноћ ће почети да ради и контакт центар за телефонску пријаву за ту врсту помоћи, саопштило је Министарство финансија.
ministarstvo finansija
Фото: Tanjug (video arhiva)

Електронска пријава на сајту pmi.trezor.gov.rs почела је 1. јуна, а од поноћи ће за ту помоћ моћи да се пријаве вакцинисани грађани на број телефона 0800/100-302.

Позив је бесплатан, а грађани ће у контакт центру чути аутоматски снимљен глас, који ће их водити кроз цео процес пријаве.

Према Уредби о подстицајним мерама за имунизацију и спречавање и сузбијање заразне болести Ковид-19, за помоћ се могу пријавити сви држављани Србије старији од 16 година, који су на територији Србије, закључно са 31. мајем, примили макар једну дозу вакцине, чију је безбедност, ефикасност и квалитет потврдила Агенција за лекове и медицинска средства Србије и издала дозволу за употребу лека.

Такође, за помоћ од 3.000 динара се могу пријави и они који су исказали интересовање за имунизацију преко портала еУправа закључно са 31. мајем и најмање једну дозу те вакцине примили закључно са 7. јуном.

Корисници пензије не треба да се пријављују за ову врсту новчане подршке, док за лица у Заводу за извршење кривичних санкција пријаву подноси Управа за извршење кривичних санкција.

Корисници социјалне помоћи се пријављују за 3.000 динара за вакцинисане грађане.

Исплате ће бити реализоване по завршетку пријаве која траје до 15. јуна, а новац ће прво бити уплаћен пензионерима, саопштило је Министарство финансија.

 

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести