ПЛАТА ОД 2.500 ЕВРА, КОНКУРС СТАЛНО ОТВОРЕН Ево ко и где може зарадити те паре

Тражи се више од стотину пица мајстора и то највећим делом на Јадрану, а послодавци се немилосрдно боре једини с другима како би осигурали да управо дођу њима, пише загребачки Вечерњи лист.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

И док се у хрватској многи жале због малих плата и лоших услова, пица мајстори могу дословце бирати где ће да раде, јер је реч о професији за коју се послодавци отимају и нуде све боље услове како би осигурали останак радника. Један од њих је и пица мајстор Тео Супина који је пре месец дана почео да ради у другој пицерији због бољих услова рада.

- Често радимо без слободног дана, дупле смене, а овде није такав случај па сам зато и дошао - рекао је за РТЛ.

Власник пицерије Иво Топаловић у којој је дошао да ради и открио како је потрага трајала месецима, а према његовом опису може се рећи како постоје одређене сличности с потрагом за благом.

- Преко огласа готово па никако не можеш да нађеш пица мајстора. Сплетом околности, преко пријатеља, познаника, преко некога чујеш да је незадовољан, да жели другачије услове, онда ослушкујеш њихове проблеме и шта би хтели, онда се прилагођаваш и покушаваш да га доведеши, објашњава Топаловић.

Тражи се више од стотину пица мајстора и то највећим делом на Јадрану, а послодавци немилосрдно се боре једини с другима како би осигурали да управо дођу њима.

Фото: Pixabay, ilustracija

Пица мајстор Дражен Дрљача казао је како су њега звали угоститељи с обале, а износ који су му понудили изазвао је зазубице и код доктора.

„Неки дан ме контактирао пријатељ да траже пица мајсторе у једном ресторану. Каже да је плата 2.500 еура, али се ради девет сати без слободног дана”, испричао је Дражен Дрљача.

Такве понуде представљају проблем за угоститеље у континенталној Хрватској, јер им не могу конкурисати.

„Да ставим плату од 1.200 до 1.500 еура, сигурно би добио коментаре у стилу 'ко ће ти радити за те новце', јер они свакодневно добивају понуде од 2.000 еура и до 2.500, упозорава власник ресторана Јакешевић.

У овој потражњи за радницима, сјајно пролазе и сви они који су мајстори за роштиљ.

- Једно и друго занимање је посебноо тражено на тржишту рада, а плате им у континуитету расту и то брже од државног просека - тврди Ален Мрвац с портала МојПосао .

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести