Шта и када од пореза у новембру треба да плате послодавци

БЕОГРАД: Према пореском календару који је саопштила Пореска управа истиче рок за подношење захтева за паушално опорезивање за следећу годину као и за плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за неисплаћене зараде за септембар ове године.
porez, tanjug
Фото: Tanjug

Петог новембра  је рок за достављање обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма у прошлом месецу и извештаја о извршењу обавезе запошљавања особа са инвалидитетом за претходни месец.

Десетог новембра истиче рок за подношење пореске пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања за претходни месец као и пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец од стране пореског дужника из члана 10. Закона о ПДВ.

Шеснаестог новембра је рок за плаћање више обавеза и подношење пријава, као што је плаћање месечних аконтација пореза и доприноса на приходе од самосталних делатности за претходни месец.

Такође и за плаћање доприноса за свештенике и верске службенике, домаће држављане запослене у иностранству и за иностране пензионере за претходни месец.

Истог датума истиче и рок за подношење пореске пријаве о обрачунатим доприносима за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва, плаћање доприноса за самосталне уметнике и пољопривреднике за четврти квартал ове године.

Шеснаести новембар је и рок за подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ-а за претходни месец, за плаћање аконтације пореза на добит правних лица за претходни месец и плаћање обрачунате акцизе за период од 16. до краја претходног месеца.

Такође и за подношење пореске пријаве о обрачуну акцизе за претходни месец, те подношење пореске пријаве и плаћање акцизе на електричну енергију за крајњу потрошњу за претходни месец.

Тридесети новембар је рок за плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за неисплаћене зараде за октобар као и плаћање обрачунате акцизе за период од 1. до 15. дана у месецу, наводи се у саопштењу Бироа за информисање Пореске управе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести