Нових два милиона евра у "Аутомотив" у Инђији

БЕОГРАД : Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж присуствовао је данас свечаности компаније "ИГБ Аутомотиве" у Инђији поводом обележавања дестогодишњице пословања ове команије у Србији.
1
Фото: Tanjug

Компанију "ИГБ Аутомотиве" 2007. године основала је "И.Г. Бауерхин" из Немачке која је до сада уложила 16 милиона евра у Србију, а на данашњем јубилеју генерални директор и оснивач те групације Јозеф Хилмер најавио је нову инвестицију вредну два милиона евра.

Чадеж је истакао да га радује та најава и да ће новац бити уложен у производњу, за још боље и унапређеније производе.

"Захвалио бих се Хилмеру, на храброј одлуци, донетој пре десет година, када услови пословања нису били подстицајни као сада, када Србија није била на мапи инвеститора, да та компанија инвестира и покрене производњу и потом проширује своје капацитете“, поручио је Чадеж.

Говорећи о бројкама, истакао је да је "ИГБ Аутомотиве" у последњих 10 година остварила импонзантне резултате како по броју запослених, тако и по оствареној производњи у целој Бауерхин групи, али ова компанија представља и најбрже растућу компанију у Србији.

"Од отварања, број радника се повећао 17 пута, са 133 радника на око 2300 колико их данас има", прецизирао је Чадеж.

Председник ПКС је изјавио да комплетна производња из Инђије иде у извоз, поручивши да ће ПКС наставити да подржава српске добављаче.

Чадеж је изнео и податак да 90 одсто запослених у "ИГБ Аутомотиве" чине жене и додао да се институција коју води увек залагала за родну равноправност.

Хилмер је објаснио да ће нових два милиона евра бити уложено у најмодерније машине и постројења, а да ће конкретно бити направљена производна линија за производњу вентилатора у различитим верзијама.

Присутнима се обратио и генерални менаџер компаније Далибор Берић који је рекао да је поносан на остварене резултате, број запослених, квалитет производа и њихову заступљеност на европском тржишту.

Свечаности је присуствовала и шефица привредног одељења амбасаде Немачке Катрин Чигановски која је поздравила нове економске реформе Владе јер како истиче, они представљају основу за даље јачање сарадње Србије и Немачке на пословном плану.

"ИГБ Аутомотиве" бави се производњом грејача за седишта, за волане, сензора за седишта аутомобила, каблова за грејаче седишта...

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести