Новосадска компанија Vega IT Sourcing најспешнија

Признање “ Златна газела Србије 2017” за најбољу од најбрже растућих компанија у нашој земљи припало је фирми "Vega IT Sourcing" д.о.о. из Новог Сада.  “Сребрну газелу” добила је компанија “ Термовент комерц” из Београда, док је “ Бронзана газела” припала компанији "Југотекс" доо из Смедерева.
pc.jpg
Фото: EPA (DAVID CHANG)

Ово признање је програм награђивања најуспешнијих компанија у Србији које дају највећи допринос расту БДП-а и отварању нових радних места, а које у последњих пет година бележе константан раст. На бази података из АПР-а и методологије компаније “Бисноде” , у октобру 2016. године припремљена је листа 500 најбрже растућих компанија у Србији. Ове године је код нас по други пут додељена златна, сребрна и бронзана награда као и плакете за четврто и пето место.

Директору новосадске компаније Бега ИТ Владану Остојићу признање је уручио Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

"Компаније добитнице признања не само да су успешне у Србији, већ су и у свету конкурентне својим производима. ПКС ће учинити све да привреднике растерети брига, да креира такав правни оквир и пословни амбијент да могу да остварују профит и стварају производе којима могу да се такмиче и у свету", истакао је Чадеж.

Ваља подсетити да је прошле године ова новосадска ИТ компанија добила најбоље оцене у оквиру истраживања “ Најпожељнији послодавац 2016” , које је спроведено на сајту Послови.инфостуд.ком. Тада је истакнуто да се ради о компанији која пуно улаже у стручност својих запослених и њихову срећу на пословном, али и приватном плану.

Такође, наводи се да се остварена добит фирме дели са запосленима који су јој највише допринели, док се новчано награђују људи који се одлуче да дају отказ како би се додатно мотивисали да се остваре на другом месту. Проценат запослених који имају факутетско образовање је 99 одсто када је реч о програмерима , и махом је реч о свршеним студентима Факултета техничких наука или Природно-математичког факултета у Новом Саду.

Љ.Малешевић 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести