Фераријеви трактори тутњаће нашим њивама

Традиционално на чувеном Новосадском сајму највећи број фирми излажу пољопривредне машине. Нашу пажњу привукла је фирма Ферари, чувена по формули 1.
traktor, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Међутим, италијанско гигант већ деценијама производи тракторе. Посетиоци овогодишњег Сајма пољопривреде моћи ће, и овога пута, да се детаљно упознају с богатом понудом предузећа „Дани”, која је већ годинама  заступник чувеног светског произвођача трактора из Италије „Ферари”. Фирма „Дани” је из општине Мерошина, двадесет километара од Ниша, а ове године на Сајму планира да представи читаву палету италијанских машина, па су се тако могли видети трактори снаге и од 36 до 75 КС.

Код нас је мање познато да, осим што прави спортске аутомобиле, фирма „Ферари” производи и тракторе, и то од 1950. године. Али, у јавности први њихов трактор се појавио 1965. године, а након тога компанија је кренула узлазном путањом, па се проширила производњом тракторских транспортера и косачица. Као генерални увозник, дистрибутер и сервисер „Ферарија”, предузеће „Дани” на Сајму пољопривреде представља разноврсне тракторе.

– Њихова цена се креће од 12.200 евра до 40.000, у шта је укључени ПДВ – објашњава генерални заступник из фирме „Дани” Дејан Петровић.

Thumbnail

Он каже да се ове године доста очекује од „Фераријевог” трактора модел „вега К-105”, који карактерише квалитетна опрема, попут хидраулике, четири цилиндра, могућност промене кретања с квачилом и то све с мотором од 100 КС. По Петровићевим речима, ти трактори се лако прилагођавају терену и врло су продуктивни. Додатна погодност за све посетиоце Сајма су повољни кредити Прокредит банке.

Предузеће „Дани” је на домаћем тржишту познато и као место где сви произвођачи могу да рачунају на поуздан сервис, који је доступан у више градова у нашој земљи. Наиме, њихови сервиси се налазе од Суботице до Врања, дају двогодишњу гаранцију, обезбеђен сервис, оригиналне делове и редовно усавршавање сервисера.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести