Кркобабић: Туристичке задруге на селу ће нам бити приоритет у 2022.

БЕОГРАД: Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је да је циљ издвајања средстава за организовање манифестација "Михољски сусрети села" да се оживи друштвени живот на селу, а да се људи сами опредељују шта ће бити тема тих сусрета.
 Selo Šuljam Foto: V. Fifa
Фото: Село Шуљам Фото: В. Фифа

У Палати Србија јуче је потписан уговор за доделу бесповратних средстава у износу од 31 милион динара са представницима 68 јединица локалних самоуправа за организовање ове манифестације.

Кркобабић је гостујући на ТВ Пинк најавио да ће следеће године приориотет рада министарства које води бити формирање туристичких задруга.

Хоћемо да повежемо сеоска домаћинства која желе да се баве туризмом. Помоћи ћемо им давањем новчаних подстицаја да уреде куће, купатила, дворишта и понуде занимљиве садржаје, као што су рукотворине, производи старих заната и слично, рекао је он.

Истакао је да је посебан циљ да се промовишу одређени делове Србије и њихове завичајне особености.

У свему томе је, према његовим речима, од велике важности то што се сада, после магистралних граде и локални путеви и што су инвестиционим планом од 2020. до 2025. године планирана велика средства за изградњу локалних путева, водовода и канализације јужно од Саве и Дунава, као и широкопојасног интернета у селима.

Када је реч о програму додељивања средстава за куповину празних сеоских кућа са окућицом за млађе парове и пољопривреднике, Кркобабић је навео да је интересовање велико и да дневно стиже по 20 до 25 захтева за куће.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести