Малинари још блокирају магистралу ка Црној Гори 

ПРИЈЕПОЉЕ: После неуспешних разговора са представницима Министарства пољопривреде у Пријепољу малинари из ужичког и пријепољског краја су ноћас наставили блокаду магистаралног пута ка Црној Гори.
malinari1, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Државни секретар Министарства пољопривреде Сенад Махмутовић позвао је малинаре да о свим проблемима разговарају у среду на састанку Националног савета за малину у коме имају два своја представника.

“Проблеми се сигурно неће решити на улици и блокирањем магистралног пута. Питање цене, откупа малине, монопола на тржишту превазилази надлежности Министарства пољопривреде и њима ће се бавити друге институције”, рекао је Махмутовић.

Малинари су поручили представницима Министарства пољопривреде да не траже од државе новац. 

Фото: Танјуг (Видео)

“Тражимо од државе да буде медијатор у решавању проблема на релацији малинари - хладњачари", рекла је Слађана Станковић из ужичког Удружења пољопривредних произвођача.

Пре блокаде малинари из ужичког и пријепољског краја одржали су јуче у Пријепољу протестни скуп незадовољни најавом ниских аконтних цена малине. Њихов захтев је да се малина овогодишњег рода откупљује по 180 динара.

Од јуче поподне путнички саобраћај одвија се алтернативним путем кроз Пријепоље.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести