МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ Субвенције по хектару и за парцеле које су на верификацији

Пољопривредни произвођачи могу да поднесу захтеве за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи и за парцеле које су на верификацији, а на којима се налази биљна култура, објавило је Министарство пољопривреде.
а
Фото: Dnevnik.rs

„Ова могућност односи се на пољопривредне произвођаче који су извршили обнову регистрације, а уведена је како бисмо им изашли у сусрет и обезбедили им да се у што већем броју пријаве за ову врсту подстицаја”, саопштило је министарство.

Парцеле на којима се налази биљна култура, а тренутно су на верификацији, и пре њеног завршетка ће бити видљиве на платформи е-Подстицаји и корисници ће имати могућност да поднесу захтев за подстицаје у биљној производњи. Обрада поменутих захтева уследиће након што парцеле буду одобрене и уписане у пољопривредно газдинство подносиоца захтева.

Корисници који су већ поднели захтев за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи без парцела на којима се налази биљна култура, а које су на верификацији, потребно је да га замене и укључе и те парцеле. Министарство подсећа да је обнова регистрације пољопривредног газдинства могућа и уколико постоје парцеле на одобравању, а испуњени су сви остали (прописани) услови.

Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи могу поднети захтев за подстицаје на порталу е-Подстицаји. Рок за подношење захтева за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи од 18.000 динара по хектару раније је продужен до 1. априла 2024. године.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести