На сајму 130.000 посетилаца, трактори оти­шли у жен­ске ру­ке

Из­вла­че­њем и до­де­лом на­гра­да, ју­че је на при­го­дан на­чин обе­ле­жен за­вр­ше­так 84. ме­ђу­на­род­ног по­љо­при­вред­ног сај­ма у Но­вом Са­ду.
nagrada Sajma02 Tanjug Pap
Фото: Танјуг (Јарослав Пап)

Срећ­ној до­бит­ни­ци глав­не на­гра­де По­љо­при­вред­ног сај­ма Ма­ри­ји Су­нај­ко из Ку­ле кљу­че­ве трак­то­ра мо­де­ла „бе­ла­рус 82.1”, ко­ји уво­зи ком­па­ни­ја „Агро­па­нон­ка”, уру­чио је глу­мац Не­над Је­здић. То је 21. трак­тор ко­ји „Агро­па­нон­ка” тра­ди­ци­о­нал­но до­де­љу­је, а ово­го­ди­шња до­бит­ни­ца, ка­ко је ре­кла, још увек ни­је све­сна да се упра­во њој та­ко не­што до­го­ди­ло. За ту при­ли­ку пр­ви пут је се­ла у трак­тор, а с об­зи­ром на то да се не ба­ви по­љо­при­вре­дом, по­са­ве­то­ва­ће се с по­ро­ди­цом о да­љим пла­но­ви­ма.

“С об­зи­ром на то да ни­сте у по­љо­при­вре­ди, до­бра ме­ха­ни­за­ци­ја је ве­ли­ки бла­го­слов“, са­вет уз че­стит­ке срећ­ној до­бит­ни­ци упу­тио је Не­над Је­здић.

Посаветовао је и да размисли о то­ме да ли ће­ ово­га да се од­рек­не­ или ће­ про­ба­ти да на­пра­ви­ не­што до­бро и за се­бе и за сво­ју по­ро­ди­цу, а и за зе­мљу.


По­сао од 15 ми­ли­о­на евра

“Има­мо по­да­так да је 19 фир­ми – чла­ни­ца По­слов­ног удру­же­ња уво­зни­ка и из­во­зни­ка по­љо­при­вред­не ме­ха­ни­за­ци­је то­ком са­јам­ских да­на оства­ри­ло про­мет од 15 ми­ли­о­на евра, што је пе­ти­на укуп­ног го­ди­шњег про­ме­та по­љо­при­вред­не ме­ха­ни­за­ци­је оства­ре­не у Ср­би­ји у 2016. го­ди­ни“,  ре­као је Над­лу­кач, и ука­зао на то да то зна­чи да је го­то­во 20 од­сто укуп­ног про­ме­та ге­не­ри­са­но за­хва­љу­ју­ћи Сај­му.
 


“По­здра­вљам све по­љо­при­вред­ни­ке у Ср­би­ји – је­ди­но они су ти ко­ји се да­нас бо­ре про­тив ле­њо­сти овог на­ро­да и ко­ји ову зе­мљу чу­ва­ју од тр­ња, ко­ро­ва и пар­ло­га”, додао је Јездић.

Осим глав­не на­гра­де, пет сто­ти­на ли­та­ра „ади-ди­зе­ла”, ко­је по­кла­ња „Наф­та­хем” оти­шло је у ру­ке Ми­ла­на Пе­тро­ви­ћа из Ко­це­ље­ве. На­кон то­га усле­ди­ло је још јед­но из­вла­че­ње. На­ме, ге­не­рал­ни спон­зор Но­во­сад­ског сај­ма, ком­па­ни­ја „Ђе­не­ра­ли оси­гу­ра­ње Ср­би­ја” до­де­ли­ла је трак­тор мо­де­ла „yон дир”, а срећ­на до­бит­ни­ца те на­гра­де је Дра­ги­ца Ку­лић из Бач­ког До­брог По­ља.

“Ово­го­ди­шњи 84. ме­ђу­на­род­ни по­љо­при­вред­ни са­јам у пот­пу­но­сти је ис­пу­нио оче­ки­ва­ња“, ре­као је из­вр­шни ди­рек­тор Но­во­сад­ског сај­ма Бо­рис Над­лу­кач, и до­дао да је кроз ка­пи­је Сај­ма про­шло 130.000 по­се­ти­ла­ца, што је де­сет од­сто ви­ше не­го ла­не.

Су­ми­ра­ју­ћи пре­ли­ми­нар­не ре­зул­та­те, Над­лу­кач је ре­као да ме­наџмент Но­во­сад­ског сај­ма има раз­ло­га за за­до­вољ­ство јер се по­стиг­ну­ти по­слов­ни ре­зул­та­ти ме­ре с ви­ше де­се­ти­на ми­ли­о­на евра.

“Ми­ни­стар­ство по­љо­при­вре­де и за­шти­те жи­вот­не сре­ди­не и ове го­ди­не је би­ло сна­жан осло­нац По­љо­при­вред­ном сај­му“, оце­нио је Над­лу­кач.

Додао је да је на­ци­о­нал­на из­ло­жба сто­ке, ко­ја се одр­жа­ва под по­кро­ви­тељ­ством Ми­ни­стар­ства, ове го­ди­не је би­ла ве­ћа у од­но­су на прет­ход­ну, го­то­во сви при­мер­ци ко­ји су из­ло­же­ни у том сег­мен­ту су про­на­шли пут до ку­па­ца, а пр­ви пут је ор­га­ни­зо­ва­на аук­ци­ја сто­ке, ко­ја се по­ка­за­ла ве­о­ма успе­шном.

Б. Пав­ко­вић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести