Недимовић: Сутра с малинарима, о свему осим о цени

БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је данас да ће сутра, 7. јуна, у Министарству пољопривреде примити малинаре на састанак током којег ће разговарати о свим проблемима и покушати да нађу решење које ће одговарати и малинарима и хладњичарима, али да неће бити разговора о цени.
nedimovic malinari tanjug
Фото: Tanjug

Сутра у десет сати у Министарству пољопривреде имаћу састанак са малинарима. Разговараћемо о начину како држава може да нађе начин и могућности да смањи трошкове њихове производње, како да одреагујемо на нове тржишне изазове који су се појавили и који нису лаки, рекао је Недимовић за РТС.

Разговараћемо о свим проблемима српске малине, о њеном квалитету и како ћемо да је извозимо на тржиште. Не можемо да причамо о цени, јер цену одређује тржиште, истакао је Недимовић.

Наводи да су у проблему и произвођачи и хладњичари.

Тешка је ситуација, у проблему су и произвођачи и хладњичари, али хладњичари морају наћи слуха за све ово, навео је министар.

Како је рекао, јуче су два највећа откупљивача малина изашла са откупном ценом од 125 и 130 динара. 

Према министру, ова година биће тежа него претходна.

Ова година ће бити тежа него претходна али очекивања за следећу нису сјајна, рекао је Недимовић.

Додаје да на светском тржишту постоје циклуси који се смењују и да је то све нормално када је реч о храни. 

Људи имају различите потребе и аспирације. Наше тржиште је тржиште Западне Европе, ми свега три одсто малине конзумирамо, рекао је министар.

Недимовић је закључио да морају да попусте и произвођачи и малинари те да се тако дође до заједничког договора.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести