Недимовић: За младе пољопривреднике 460 милиона динара

НОВИ САД: Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић је данас у Новом Саду, обраћајући се младим пољопривредницима који су добили средства по конкурсу Министарства, подвукао да је поносан на чињеницу да су конкурисали пољопривредници из целе Србије.
Branislav Nedimovic
Фото: FoNet

"Одобрено је 667 решења за младе пољопривреднике до 40 година старости и исплаћено је око 460 милиона динара", рекао је Недимовић и навео да је највише средстава усмерено ка воћарству, повртарству и сточарству. 

Министар је додао да су сви пољопривредници, који су испунили услове на конкурсу Министарства за подршку младим пољопривредницима, добили средства на своје рачуне у складу са пројектом који им је одобрен.

Недимовић је најавио да ће у следећој години министарство задржати све оне мере које су биле и у 2017. години, као и то да ће се највише средстава усмерити на развој прерађивачке индустрије, наведено је у саопштењу.

Млади полкопривредници конкурисали су за средства за квалитетна приплодна грла, расне бикове, шиљежице, као и назимице. 

Кад је реч о механизацији, велико интересовање је било за атомизер, тракторске прскалице, прикључни расипач минералног ђубрива, плугове и вучене тањираче, сетвоспремаче, цистерне за дистрибуцију течног стајњака, опрему за мужу, као и конструкције за пластенике и опрему за наводњавање "кап по кап".

Конкурс за подршку младим пољопривредницима је као Национална мера расписан ове године по први пут, а свечаном уручењу решења присуствовали су покрајински секретар за пољопривреду Вук Радојевић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

EUR/RSD 118.4426
Најновије вести