Нови правилник за органску сточарску производњу

БЕОГРАД: Министарство пољопривреде објавило је Правилник о коришћењу подстицаја за органску сточарску производњу којим се ближе прописују врсте подстицаја за ову производњу.
Krave/A. Erski
Фото: Краве/А. Ерски

Новим правилником прописан је и нов рок за подношење захтева за остваривање права на подстицај који је за све мере, сем премије за млеко, која се подноси квартално, од 16. марта до 15. октобра текуће године.

Подстицаји се односе, између осталог, на премију за млеко произведено методом органске производње, тов јунади, јагњади, јаради, свиња, краве дојиље, кошнице пчела, производњу конзумне рибе...

Такође, објављено је да почиње подношење захтева по измењеном правилнику за подстицаје за набавку квалитетних приплодних грла.

Најважније измене односе се на могућност куповине квалитетних приплодних јуница са уговореном одложеном исплатом дела цене добављачу.

Рок за подношење захтева је од 16. марта до 15. октобра текуће године.

Како се наводи, највиши укупни износ подстицаја који може да се оствари по захтеву за једну календарску годину је 5.000.000 динара за набавку квалитетних приплодних грла говеда.

У питању је, наводе надлежни, увећање у односу на претходни период, када је ова сума износила 3.000.000 динара.

За набавку квалитетних приплодних грла оваца и коза, свиња и пчелињих матица, највиши износ подстицаја који може да се добије у једној календарској години је 3.000.000 динара.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести