ОГРОМАН ФОНД НАГРАДА ЗА "НАЈДОМАЋИНА 2024" Министарка Танасковић открила све детаље; Осим новчаних и робне награде

Пољопривредни караван "Најдомаћин 2024" стигао је данас у Обреновац, а министарка пољопривреде Јелена Танасковић објаснила је да је наградни фонд за онога ко понесе титулу "Најдомаћин" огроман, јер ће добитник поред новчане награде добити и робне.
1
Фото: Tanjug/Ministarstvo poljoprivrede

Из Министарства пољопривреде су саопштили да су пријаве за "Најдомаћина 2024" почеле 1. марта и да ће трајати све до 30. септембра ове године.

Укупан овогодишњи наградни фонд износиће више од 7.000.000 динара, од чега ће део бити робне награде за најбоље домаћине региона, а пољопривредни карав ће ове године обићи више од 10 градова широм Србије.

"Сигурна сам да међу вама има много оних који могу да понесу титулу 'Најдомаћин'. Ту смо да помогнемо, наградни фонд је огроман а поред новчаних награда имамо и робне, које вам неће можда решити све, али је помоћ у ђубриву, на пример, као симболика да радите праву ствар и да то неко види", навела је Танасковић окупљеним пољопривредницима.

Пријављени ће бити рангирани у пет категорија, ратарство, сточарство, повртарство, воћарство и органска производња, а Најбољи домаћин Србије ће бити награђен са чак 2.000.000 динара за даља улагања, док ће по двоје најбољих у свакој од категорија освојити сваки по пола милиона динара.

Учеснике очекује 11 награда и бројне робне награде које ће домаћини добити на караванима. Те робне награде биће у виду семена, ђубрива, и осталих репроматеријала за сетву и обраду земљишта.

Поред ваших пријава релевантан жири ће користити и јасно дефинисане критеријуме да издвоји најбоља пољопривредна газдинстава у Србији, од којих ће након тога издвојити топ листе.

Пројекат се организује уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредне коморе Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести