Произвођачима вина и ракије 50 милиона динара

НОВИ САД: Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за доделу новца за суфинансирање инвестиција у набавку опреме за производњу вина и ракије у АП Војводини у 2019. години.
vinarija
Фото: Ј. Ивановић

Циљ конкурса је додела новца за улагање у нову опрему ради повећања прихода на пољопривредним газдинствима и запошљавања руралног становништва. За његову реализацију  предвиђено је укупно 50.000.000 динара. Бесповратна подршка инвестиција по том конкурсу утврђују се у износу до 50 одсто од вредности укупно прихватљивих трошкова.

За подносиоце пријава: предузетнике и правна лица, чија је инвестиција на подручју с отежаним условима рада у пољопривреди, овлашћена лица у правном лицу млађа од 40 година и жене, бесповратна подршка инвестиција утврђују се у износу до 60 одсто од укупних прихватљивих трошкова ивестиције.

Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може бити већи од 2.000.000 динара, односно 2.200.000 динара за предузетнике и правна лица, чија је инвестиција на подручју с отежаним условима рада у пољопривреди, овлашћена лица у правном лицу млађа од 40 година и жене.

Минималан износ бесповратних средстава по једној пријави износи 100.000 динара, а разматраће се само пријаве чија је вредност инвестиције 200.000 динара или већа од тога.


Прерада, ферментација....

Бесповратна средства која се додељују по конкурсу намењена су за набавку опреме за примарну прераду грожђа, ферментацију за бела и црвена вина, за чување и неговање вина, за пуњење вина, за ракију.

Подносилац пријаве може поднети само једну пријаву по конкурсу, која се може односити на више сектора, као и за више намена у оквиру истог сектора.


Покрајински секретаријат путем свог надлежног сектора може наложити Пољопривредној стручној и саветодавној служби АП Војводине да утврди чињенично стање на терену, односно обави такозвану нулту контролу. Нултом контролом сматра се утврђивање затеченог чињеничног стања на терену. Инвестиције започете пре нулте контроле неће се прихватити.

Конкурс је отворен до утрошка новца, а закључно с 30. мајем 2019. године.

Додатне информације могу се добити на телефон 021/456-267 од 10 до 13 часова.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести